Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

5 nejčastějších chyb při výběru svatební hudby

Tento článek vám pomůže při výběru hudebního doprovodu vaší svatby. Čtěte dál.

2018-11-07.Líbí se mi (13).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Hudba na svatbu/5 nejčastějších chyb při výběru svatební hudby

Tento článek vám pomůže při výběru hudebního doprovodu vaší svatby. Jaké chyby snoubenci nejčastěji dělají při výběru svatebních písniček?

Nejčastější chyby při plánování a realizaci svatební hudby

V článku najdete nejčastější chyby, které dělají snoubenci při výběru svatební hudby. Dočtete se, jak těmto chybám předejít a čeho se vyvarovat. Vhodnou svatební hudbou docílíte příjemné atmosféry, která ještě umocní jedinečnost okamžiku, jenž svatba zajisté je.


Čeho se vyvarovat při výběru svatební hudby?


Přečtěte si rady a tipy přímo od profesionálů ze souboru Rubin Quartet, kteří hudebně doprovázeli již stovky svateb a sesbírali cenné zkušenosti, o které se rádi podělí.

Chyba č.1: Nevhodné tempo svatebních písní

Výběr skladby pro svatební pochod je dosti zásadní. Nedoporučujeme volit pomalou, romantickou píseň. Je dobré, aby zazněla skladba rytmičtějšího charakteru vhodná k chůzi. Ta také lépe upozorní hosty na příchod ženicha a nevěsty a na samotný začátek obřadu.

Nejznámější svatební pochody

Pod proslov oddávajícího se obvykle nehraje. Jeli-to ale přání snoubenců, hudba může potichu zaznít. Nehodí se však zpívaná píseň, doporučujeme skladbu instrumentální.

Píseň k výměně prstýnků by měla být klidná, aby vhodně doprovodila tento akt. Zejména k tomuto okamžiku si nevěsty rády vybírají z repertoáru souboru oblíbenou melodii.

Ke gratulacím se naopak hodí odlehčené swingové, muzikálové a filmové písně v rychlejších tempech. U těch rytmičtějších lze použít i nasamplované bicí nástroje.

Skladby k proslovu oddávajícího

Písničky při výměně prstýnků

Chyba č.2: Omezený rozpočet na hudební doprovod svatby

Snoubenci, často z důvodu omezeného rozpočtu, váhají mezi živou a reprodukovanou hudbou. Proč doporučujeme u této položky nešetřit?

Hudba je velmi důležitá součást svatebního obřadu. Živá produkce profesionálního hudebního souboru umocní slavnostní dojem ze svatby, který reprodukovaná nahrávka navodit nedokáže. Autentický zvuk smyčcového nástroje, kytary či hlasu zkrátka reprodukovanou hudbou nenahradíte!

Hudebníci navíc pomohou vyřešit neočekávané situace, neboť je důležité, aby obřad měl svůj plynulý průběh. Pokud je atmosféra příliš dojemná (nevěsta a maminky pláčou a otcové si nenápadně otírají oči), hudebníci reagují a změní charakter hudby na veselejší. Živá hudba umí doslova čarovat se slavnostní atmosférou.

Chyba č.3: Špatné načasování svatebních skladeb

Svatební pochod by měl znít jen po dobu příchodu nevěsty a ženicha. Jeho délka může být, podle okolností, velmi rozdílná. Určitě nechcete, aby pochod dohrál dřív než nevěsta dojde za svým milým k oltáři. Tomu se nejlépe předejde, pokud hrají hudebníci naživo a mohou reagovat na situaci.

Chyba č.4: Nevhodná hlasitost svatební hudby

Důležitá je také hlasitost hudby. Hudba, která hraje příliš nahlas, může být nepříjemná a naopak málo hlasitá hudba nedokáže vykouzlit tu správnou náladu. Pokud je před nebo po obřadu potřeba něco kvůli organizaci říci, hudba se ztlumí. Totéž i při obřadu, v případě, že si snoubenci přejí podkreslit hudbou proslov oddávajícího.

Chyba č.5: Styl svatby neladí s repertoárem

Doporučujeme, aby si snoubenci předem ujasnili, jakou svatbu vlastně chtějí mít. Jestli tradiční s klasickou svatební hudbou či chtějí obřad pojmout netradičně a vybrat hudbu nestandardní.

A i když je svatba velkým dnem pro nevěstu a ženicha, pro příjemný prožitek všech pozvaných je potřeba hudbu zvolit co nejcitlivěji. Osmdesátiletou babičku rozhodně hlasitá rocková hudba při příchodu nevěsty nepotěší. S hudebníky je možné svatební repertoár dohodnout. Každá oblíbená melodie může zaznít, jen je potřeba zvolit ten správný okamžik.

Prohlédnout repertoár písní souboru Rubin Quartet

Zcela jistě se vyplatí mít na svatbě profesionály, kteří si poradí při jakékoliv situaci a vykouzlí tu pravou slavnostní atmosféru!

Video na téma: Výběr svatební hudby k obřadu

„Budeme rádi, když Vás právě my budeme moci na Vaší svatbě doprovodit a přispět k tomu, abyste tuto událost nejen příjemně prožili, ale také na ni rádi vzpomínali. Doprovodíme nejen Váš svatební obřad, ale také welcomedrink, svatební hostinu či první tance novomanželů. Při širším využití našeho kvarteta nabízíme zajímavé cenové zvýhodnění.“ Váš komorní soubor Rubin Quartet.

Chci zjistit více o souboru Rubin Quartet

Prohlédněte si webové stránky Rubin Quartet, kde naleznete více informací.

Foto a video: Rubin Quartet

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz