Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Výlety po svatebních místech - kraj Vysočina

Podívejte se na krásná místa, kde je možné svatbu uspořádat.

2018-03-06.Líbí se mi (9).Komentářů: 0

Vysočina je stále čistá a typická

Pokud přemýšlíte o svatbě na Vysočině a hledáte přírodní svatební místo, mohu vás ujistit, že na Vysočině máte opravdu z čeho vybírat. Od svatby na chalupě „na konci světa“ v naprostém soukromí až po svatbu v TOP luxusním zámeckém prostředí s krásným parkem, kde vás budou tak hýčkat, až se vám bude točit hlava; a můžete si být jisti, že krásná, čistá, skoro původní příroda vás bude obklopovat. Ať uspořádáte svatbu na Vysočině kdekoli, pravděpodobně nebudete chtít ze svatebního místa odjet. Vysočina má stále svůj půvab, čistotu a kouzlo opravdového českého domova (jestli mi rozumíte).

Neuspěchejte výběr svatebního místa

Z výletu po Vysočině mám minimálně jednu dobrou radu: „S výběrem svatebního místa opravdu nespěchejte.“ S klidným svědomím bych svatbu o rok odložil jen proto, abych měl dost času na výběr svatebního místa, které mne chytne za srdce. Fakt!

Začněte plánovat svatbu tím, že si do detailů ujasníte, v jakém prostředí svatbu chcete a jaký program chcete. Přemýšlejte o tom, proč a pro koho svatbu vlastně děláte. Zda pro sebe nebo pro obdiv okolí.

Svatba venkovská nebo královská?

Vysočina je naprosto ideální pro ryze přírodní svatbu. Svatba v přírodě se dá pořídit jak za pár desítek tisíc korun typicky venkovsky tak i za několik set tisíc korun typicky královsky. Svatební den můžete strávit na louce se zázemím pronajaté chalupy nebo v zámeckém luxusu. Na Vysočině budete tak i tak přírodou obklopeni. Luxus a přírodu dokáže Vysočina skloubit dokonale. Rozhodnutí máte ve svých rukách. Možnosti tu jsou.

Zdroj: CZSO.cz

1 den, 7 svatebních míst, 84 km

Navštívil celkem za 1 den 7 svatebních míst a mezi nimi najel 84 km. Na každém místě jsem strávil 15 – 120 minut. Několikrát jsem po cestě zastavil a kochal se krásnými výhledy. Celý den foukal velmi silný studený vítr. Několikrát jsem na cestě narazil na spadlé polámané větve. Naštěstí strom přes silnici mne nikde nepřekvapil.

Zámek Úsobí – 1. zastavení

Barokní zámek Úsobí byl postaven v 16. století původně jako vodní tvrz. Zámek jsem z časových důvodů měl možnost vidět pouze zvenku. Svatební obřad zde můžete zažít pod širým nebem, ve svatebním altánu nebo ve francouzském parku. Chcete-li svatbu na zámku, doporučuji návštěvu. Uvidíte, zda vám zámek Úsobí učaruje. Interiéry vypadají na fotkách útulně. Snoubence zámkem ráda provede paní Vlaďka Paťhová z agentury Noblesa. Kontakt vám zašlu na vyžádání.

Internetové stránky zámku Úsobí

Foto: Svět svateb.cz

Zámek Chateau Herálec – 2. zastavení

Historie Zámku Herálec je velmi bohatá a sahá až do 13. století. Není snadné najít slova, která by tento skvost Vysočiny dokonale vystihla. Zdevastovaný zámek prošel v letech 2009 až 2011 rozsáhlou rekonstrukcí. Vězte, že budete ohromeni nejen exteriéry s okouzlujícím zámeckým parkem, ale i velkorysými luxusními interiéry. Vstoupíte branou a čas se zastaví. Vaše smysly nebudou s to vše vnímat současně. Váš sen se zde promění ve skutečnost.

Jako svatební apartmán vám bude nabídnut královský apartmán pánů Trčků z Lípy, který se nachází v jedné z věží. V blízkém i dalekém okolí nenajdete romantičtější a noblesnější místo pro vaši svatební noc a následné líbánky. Zastavte se na jednu kouzelnou noc a přesvědčte se sami.

Plánujete-li svatbu na Vysočině, doporučuji svatební noc a několikadenní líbánky strávit na tomto famózním místě. Pokud toužíte zažít výjimečnou, těžko napodobitelnou atmosféru s maximálním soukromím a maximálním luxusem, Zámek Chateau Herálec vás „dostane“ absolutně. Budete jej se slzou v oku opouštět a s nadšením se budete vracet. Já vím, že se sem vrátím.

Internetové stránky Zámku Chateau Herálec

Foto: Svět svateb.cz

Hotel Farma – 3. zastavení

Výborně dostupný Hotel Farma s velkou zahradou a s velkým parkovištěm se nachází u hlavní silnice mezi Humpolcem a Pelhřimovem. Svatby zde pořádají rádi, s úspěchem a poměrně často. Je to ideální místo, pokud chcete svatbu uprostřed České republiky. Vaši svatební hosté to budou mít stejně daleko, ať už budou z Aše nebo z Ostravy.

Internetové stránky Hotelu Farma

Foto: Svět svateb.cz

Zámek Světlá nad sázavou s koňmi

Náš tip: Zámek /Chateau Světlá nad Sázavou

Svatba v zámku je zárukou nezapomenutelného romantického dobrodružství. Atmosféra historických interiérů vás ponoří do pohádky plné zázraků a kouzel. Na zámku prožijete celý svatební den bez starostí a stresů.

Zjistit více »

Váňův statek – 4. zastavení

Váňův statek mne překvapil svojí rozlehlostí a možnostmi sportovního vyžití. Ukrývá dva rozlehlé uzavřené dvory, které poskytují naprosté soukromí. Má kapacitu přes 100 lůžek. Na statku vás uvítá velmi milá a elegantní „statkářka“ paní Váňová. Ze statku je krásný výhled na venkovní bazén, svatební altán, rybník i krásnou okolní přírodu. Pokud vás láká svatba na statku, Váňův statek překoná vaše očekávání.

Internetové stránky Váňova statku

Hodějovický mlýn – 5. zastavení

Hodějovický mlýn je bez nadsázky pohádkově romantický. Ještě před poslední zatáčkou skrze stromy z mlýna moc neuvidíte, ale pak se těšte. Pokud opravdu chcete pár dní prožít jako princezna ze mlejna, Hodějovický mlýn vám tento sen splní do puntíku.

Paní majitelka Veronika není mlynářka, je to opravdová princezna ze mlejna a na mlýn si jen tak kdekoho nepustí. Ale pro svatby má slabost. S paní Veronikou by se dalo nejen o svatbách povídat dalších několik hodin, ale čas kvapil a já musel po hodině a půl dál. Pokud to půjde, rád se sem vrátím se svojí „princeznou“, i když už jsme 10 let svoji.

Internetové stránky Hodějovického mlýna

Foto: Hodějovický mlýn.eu

Hrad Roštejn – 6. zastavení

Romantický gotický hrad ze 14. století se nachází v přírodním parku Roštýnská obora. Už při příjezdu vám bude jasné, že vás čeká svatba v lese, v nedotčené čisté přírodě. Krásné svatební místo pro nebojácné duše, které chtějí zažít pozdní středověk. Ze sedmiboké kamenné věže, vysoké 45 metrů, uvidíte za příznivého počasí desítky kilometrů daleko. Další svatební místo, které se může stát favoritem pro váš svatební obřad.

Internetové stránky hradu Roštejn

Foto: Svět svateb.cz

Zámecký hotel Třešť – 7. zastavení

Pokud chcete svatbu na zámku a vaší podmínkou je rozlehlý zámecký park, pak zvažte na Vysočině Zámecký hotel Třešť. Zámecký park má rozhohu přes 15 hektarů. Pokud by vám rozloha parku nestačila, projděte se nedalekou dubovou alejí nebo se vydejte naučnou stezkou Špičák, která vás dovede až do národní přírodní rezervace Velký Špičák. Čeká vás nádherná příroda, rybníky a studánky.

V Třešti a okolí se chystám strávit více času. Minimálně celý den, protože je tu krásně. Ohledně svatebního dne vám v Zámeckém hotelu Třešť splní jakékoli přání. Prostě svatba na zámku od A do Z a to doslova.

Internetové stránky Zámeckého hotelu Třešť

Foto: Svět svateb.cz

Závěr

Věřím, že se na Vysočinu také rádi vracíte, pokud zde tedy nežijete. Je to vskutku překrásný kraj, což? Chcete-li další inspiraci, podívejte se na náš článek Svatba na Vysočině.

Svět svateb.cz razítko plnobarevné
Tomáš Havlík, zakladatel Svět svateb.cz

Tomáš Havlík, zakladatel Svět svateb.cz

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz