Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Romantické až pohádkové svatby v Českém ráji

Český ráj je romantické místo s krásnou přírodou a nádhernými místy pro prožití celého svatebního dne i svatební cesty.

2022-04-21.Líbí se mi (0).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební místa/Romantické až pohádkové svatby v Českém ráji

Český ráj je romantické místo s krásnou přírodou a nádhernými místy pro prožití celého svatebního dne i svatební cesty.

Chcete – li zažít svatbu v ráji, je nejlepší si ji udělat rovnou v tom našem Českém ráji! Už z názvu je zřejmé, že o romantická místa, která můžou být místy propojení naší lásky, tu nebude nouze.

Severovýchodně od Prahy najdeme malebný prostor, který se pyšní krásnými a romantickými přírodními úkazy jako například Prachovské skály, Příhrazské skály, Hruboskalsko nebo klidné rybníky se skalami na dohled. Okolo těchto přírodních panoramat najdeme města Jičín, Sobotka, Mnichovo Hradiště a především Turnov.

V pohádkovém Českém ráji doporučujeme

Kousek od hradu Kost (kde se také oddává) najdete Penzion Slunečno.

Jaké místo svatby zvolit?

Mezi prvními možnostmi, kde svatbu v Českém ráji uskutečnit, vás určitě napadne zámek nebo hrad. Pravděpodobně znáte hrad Valdštejn, nejstarší hrad Českého ráje, který byl založen kolem roku 1260. Svatební obřady na Valdštejně je možné pořádat v barokní kapli sv. Jana Nepomuckého či na hradní terase.

Státní hrad Trosky nabízí možnost konání svatebních obřadů v prostorách hradu na místě dle osobního výběru (nutná návštěva předem). Možnosti: věž Baba (max. 30 osob), Aehrenthálská vyhlídka (max. 10 osob), nádvoří hradu (max. 100 osob).

Nejzachovalejší gotický hrad v České republice, hrad Kost, vám nabízí své paláce, společenské sály, ale i hradní nádvoří k pořádání svatebního obřadu a následných oslav. Prostory k pořádání svatebních obřadů: zahrada u Bibrštejnského paláce – obřad pod širým nebem a salla terena (kapacita 60 osob). Z důvodu rekonstrukce hradního areálu v sezóně 2021, nepřijímá rezervace na svatební obřady.

Zámek Humprecht je v Česku unikátní zámeckou stavbu – věž elipsovitého půdorysu, s 27 místnostmi, inspirovanou stavbami v Itálii. Zámek má interiéry barokního loveckého zámku. Svatby se pořádají v tzv. akustické hodovní síni (elipsovitá místnost s ozvěnou pro cca 100 lidí) nebo v tzv. galerii (menší prostor do 20 hostů). Nově je možné pořádat svatby před zámkem, a to přímo na schodech (kapacita neomezena).

Zámek Hrubá Skála, původní gotický hrad Skála, založil Hynek z Valdštejna, který je jako majitel uváděn v písemných pramenech roku 1353. V současné době je romantický zámek Hrubá Skála stylovým hotelem s restaurací. Na zámku Hrubá Skála se na mohutných pískovcových skaliscích můžete oddat romantice. Svatební pár sem může přijet na koni nebo kočárem.

Státní zámek Hrubý Rohozec, obklopený nevelkým anglickým parkem, plně vybavený zámek francouzského rodu DesFours nad údolím řeky Jizery, v srdci Českého Ráje, nabízí možnost uspořádání svatebního obřadu v zámecké kapli Nejsvětější Trojice nebo právě v zámeckém parku.

Český ráj

Zámek Sychrov je další možností, kde svůj svatební den prožít. Toto historické místo nabízí více možností, kde lze svatební obřad uspořádat. Můžete si vybrat zámeckou kapli, společenský sál, zámeckou galerii nebo obřad na čerstvém vzduchu v prostředí zámeckého parku.

Doporučujeme: Penzion Slunečno u hradu Kost

Penzion Slunečno - svatební slavobrána

Penzion SLUNEČNO, patřící mezi TOP 25 penzionů v ČR. Leží procházkou pískovcovým údolím kousek od hradu Kost (i tam se oddává). V pohádkovém Českém ráji asi 50 km od Prahy. S ubytovací kapacitou 60 osob nabízí pro budoucí manžele svatbu od A do Z.

Svatební hostiny do 100 osob, večerní raut může být i větší. Můžete se těšit na špičkovou kuchyni, velký sál, dvě terasy, místo pro obřad se svatebním obloukem, velké louky pro případný svatební stan, ozvučení, kapelu. Vše dle dohody a vašich požadavků.

Více o svatbě v penzionu Slunečno

Výzdoba tabule i prostoru na přání nevěsty, nápoje dle vkusu ženicha. A to vše v přírodě, stranou ruchu měst i turistiky, a hlavně se vždy svatebně a zvesela naladěnými majiteli a personálem.

15 tipů na svatební místa v Českém ráji

V této krajinné oblasti můžeme svoji svatbu uskutečnit i na méně tradičních místech, a to například v okolí skal, Trosek nebo poblíž krásných rybníků. Je pouze na nás, které místo bude to naše svatební.

  • Pension & Camping Český ráj
  • Penzion Vyskeř v srdci Českého ráje
  • Penzion Slunečno u hradu Kost – TIP
  • Usedlost/statek v Ktové poblíž Trosek
  • Restaurace a penzion Na Krásné Vyhlídce
  • Statek Ondříkovice
  • Ježkův statek v Nové Pace
  • Hotel Kavka Malá Skála
  • Hotel/penzion Filip u Jičína
  • Hotel Pod Šikmou Věží
  • Parkhotel Skalní město
  • Hotel BRADA
  • Penzion Recall
  • Riegrova chata Kozákov s vyhlídkou
  • Penzion Hamštejn

Ano či ne?

Výhodou je klidné přírodní prostředí, které nás už v názvu láká udělat si zde vlastní ráj. Svatební hostina i obřad může být rájem i pro fotografy a kameramany, protože míst k vytvoření krásných fotografií či záběrů najdeme jistě spoustu. Přestože jde o krásné místo, může nám náš den pokazit počasí a v některých místech nemusí být úplně bezpečno.

Foto: Archiv Svět svateb

Svatba v Liberci a v Libereckém kraji

Svatba v Liberci a v Libereckém kraji

2018-09-14.Svatební místa
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz