Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Jak vybrat věčně krásné snubní prsteny?

Dostali už jste se v plánování svatby k bodu „snubní prsteny“? Poradíme vám, jak vybrat jedinečné, praktické a nadčasově krásné snubní prsteny.

2022-04-10.Líbí se mi (9).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Snubní prsteny/Jak vybrat věčně krásné snubní prsteny?

Svatební prsteny symbolizují vaši lásku. Měly by proto být krásné a dělat vám radost celé desítky let. Jednoho dne se z nich dokonce může stát rodinný šperk předávaný z generace na generaci.

Dostali už jste se v plánování svatby k bodu „koupit snubní prstýnky“? Poradíme vám, jak pořídit prsteny, které budou jedinečné, praktické a doslova nadčasově krásné.

Stanovte si rozpočet (tento bod, prosím, nepodceňte)

Nezní to asi zrovna romanticky, ale toto první rozhodnutí vám ve vybírání velmi pomůže – vyfiltruje vám totiž hned na začátku velkou skupinu šperků, které jsou buď zcela mimo vaše možnosti, nebo vám naopak připadají až příliš levné.

Myslete při určování částky na to, že se nevyplatí snažit se ušetřit za každou cenu. Snubní prsteny budete nosit celý život, měli byste proto volit kvalitní materiály – ušlechtilé kovy, jako je zlato nebo platina, a pro zdobenější prsteny pak pravé drahokamy, zejména univerzální diamanty.

Snubní prsteny pánské zlato žluté, bílé, růžové s diamanty zn. Klenota
Snubní prsteny dámské zlato žluté, bílé, růžové s diamanty zn. Klenota

Zapřemýšlejte nad stylem snubních prstenů

Ujasněte si alespoň základní obrysy: spíš tenké, či široké? Masivnější, nebo nenápadné? Bílé, žluté, nebo růžové zlato? Hladké, lesklé, matované, s rytinami…? Oba stejné, nebo jedinečnou kombinaci dámského a pánského prstenu?

Snubní prsteny bílé zlato s diamanty matný zn. Klenota
Snubní prsteny bílé zlato s diamanty lesklý zn. Klenota
Snubní prsteny pár zlato žluté 2 zn. Klenota
Snubní prsteny pár zlato žluté 1 zn. Klenota
Snubní prsteny pár zlato růžové lesklé, s diamanty zn. Klenota
Snubní prsteny pár zlato žluté se strukturou a lesklé s diamanty zn. Klenota

Doporučujeme léty prověřený ateliér KLENOTA

Pak už je ta pravá chvíle začít internetový průzkum nebo vyrazit do klenotnictví, například do rodinného ateliéru KLENOTA v srdci Prahy. Tam vám s výběrem ochotně poradí profesionálové v oboru.

Můžete si prstýnky vyzkoušet a prohlédnout si různé typy povrchových úprav, různé barvy, tvary a šířky. Zajděte si do ateliéru a dopřejte si čas. Vyhraďte si alespoň hodinu, kdy vás nebude při testování a zkoušení prstýnků nikdo vyrušovat.

Věčná kombinace zlata a diamantů

Svatební prsteny symbolizují vaši lásku. Měly by proto být krásné a dělat vám radost celé desítky let. Jednoho dne se z nich dokonce může stát rodinný šperk předávaný z generace na generaci.

Šperky obecně stojí tak trochu mimo módní trendy (nebudete si přece kupovat jiný diamantový prsten každou sezónu), pro snubní prstýnky to platí dvojnásob.

Zlaté snubní prsteny s diamanty mají hned několik výhod:

  • udržují si svou zářivou krásu a lesk i při minimální péči,
  • můžete je bez obav nosit každý den,
  • jsou odolné a jdou dohromady i s aktivnějším životním stylem,
  • skvěle se hodí k nejrůznějším stylům oblékání i k dalším šperkům,
  • nikdy nevyjdou z módy.
Snubní prsteny růžové zlato s diamanty zn. Klenota
Snubní prsteny pár zlato žluté lesklé a růžové s diamanty zn. Klenota
Snubní prsteny pár zlato žluté a bílé se strukturou zn. Klenota
Snubní prsteny růžové zlato zn. Klenota

V nabídce klenotnictví KLENOTA najdete elegantní sady ve všech barvách zlata. U prstenů pro muže hrají prim pohodlí, praktičnost a moderní vzhled. Dámské prsteny jsou většinou zdobenější než ty pánské, vybrat si můžete z minimalističtějších modelů jen s jedním až třemi drobnými brilianty i z luxusnějších kousků zářících na všechny strany.

Originální, a přesto nadčasové

Rádi byste se při výběru přece jen inspirovali nejnovějšími trendy? Naše rada zní: experimentování povoleno v rámci rozumných mezí (a ty si samozřejmě stanovíte sami). U konkrétního prstenu si vždy položte otázku: bude se mi líbit i za dvacet, třicet, padesát let? Možná vám teď připadá úžasně „cool“ a „trendy“, ale budete si to stále myslet, až budete slavit zlatou svatbu?

Snubní prsteny pár zlato žluté lesklé a lesklé s diamanty 2 zn. Klenota
Snubní prsteny bílé a žluté zlato s diamanty lesklý zn. Klenota

Máme pro vás proto 4 tipy, jak zvolit neokoukanou alternativu ke klasice, která ovšem nebude až příliš extravagantní a sezónní:

  1. Na netradiční úpravy povrchu prstenů se v ateliéru KLENOTA specializují. Všechny snubní prsteny vytvářejí ručně, takže žádné dva nejsou zcela stejné. Mezi ty nejoblíbenější typy povrchů patří pískované a leštěné. Drsnější přírodní krásu evokují prsteny s vrypy či rýhami.
  2. Růžové zlato si právem získává stále větší oblibu. Působí velmi něžně a romanticky a krásně ladí s pletí.
  3. Pokud se budoucímu manželovi zdá růžová až příliš… ženská, případně pokud máte oba dva úplně jiný vkus a nemůžete se shodnout ani na barvě, nebojte se sáhnout po různobarevné kombinaci. Spojovacím prvkem může být typ povrchu, celkový styl designu, drobný diamant nebo vám možná postačí i rytina na vnitřní straně prstýnku s datem svatby a jménem či iniciálami toho druhého. Že to jde proti „pravidlům“? Že snubní prsteny přece musejí být stejné? A není snad nejdůležitější, aby se každému z vás vybraný prstýnek skutečně líbil?
  4. Trend minimalismu potěší zejména ty, kteří si na okázalé doplňky vůbec nepotrpí, případně zatím nenosí žádné šperky. Jednoduché prstýnky se těší obzvláštní oblibě, protože se skvěle hodí k vrstvení (v angličtině se pro takové prsteny vžilo označení stackable rings). Na originalitě tak dámskému snubnímu prstenu může dodat i spojení s dalšími prstýnky různých barev a tvarů.

Přejeme vám příjemné vybírání a hlavně hodně štěstí do společného života!

Snubní prsteny pár zlato žluté matné a lesklé s diamanty 5 zn. Klenota
Snubní prsteny pár zlato žluté lesklé a lesklé s diamanty 3 zn. Klenota
Snubní prsteny pár zlato žluté matné a lesklé s diamantem zn. Klenota
Snubní prsteny pár zlato žluté, bílé s diamanty zn. Klenota
Snubní prsteny bílé a žluté zlato s diamanty matný zn. Klenota
Snubní prsteny pár zlato žluté matné a lesklé s diamanty 4 zn. Klenota
Snubní prsteny zlato s diamanty na dílně zn. Klenota
Snubní prsteny zlato s diamanty na dílně zn. Klenota

Foto: Klenota.cz

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz