Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Pravda o snubních prstenech

Co byste měli vědět o svatebních prstenech ještě před jejich koupí?

2022-10-21.Líbí se mi (8).Komentářů: 0

Co byste měli vědět o svatebních prstenech ještě před jejich koupí?

Stručně trocha historie svatebních prstenů

První zmínka o svatebních prstenech pochází už ze starověkého Egypta, kde byly vyráběny ze železa. Pro Egypťany byl kruh vždy symbolem nekonečné lásky.

Výměna prstenu při svatebním obřadu je ze všech svatebních rituálů tím nejstarším. Prsten se vždy používal na důkaz uzavření manželské smlouvy. Nicméně se vždy jednalo jen o prsten pro nevěstu, muži začali svatební prsten nosit až v polovině dvacátého století.

Doporučujeme

Tradiční zlaté svatební prsteny nebo modernější kov?

Dnes se stále nejčastěji nosí svatební prsteny jak ze žlutého, bílého nebo kombinovaného zlata, ale nově i ze stříbra, platiny a titanu. Do módy se dostávají i alternativní kovy jako je damasteel nebo chirurgická ocel.

Svatební prsteny hladké nebo s diamanty?

Muži stále dávají přednost klasickým hladkým prstenům, popřípadě prstenům s rytinou. Zatímco ženy vybírají především prsteny s kamínky. Z drahých kamenů jsou nejoblíbenější brilianty nebo levnější zirkony.

Vždy záleží na osobním vkusu snoubenců. A pokud se s partnerem nebudete moci shodnout, můžete zvolit kompromis – prsten pro nevěstu s kamínkem a hladký prsten pro ženicha.

“Zlato je zlato, to nám řekne každý ze starší generace. Ale šanci by měly dostat i jiné, mnohdy opomíjené kovy. Však posuďte sami. ”

Snubní prsteny

Foto: Archiv Svět svateb

Dejte si pozor na nekvalitní snubní prsteny!

V poslední době spousta z nás klade velký důraz na kvalitu zboží, které si pořizujeme a neméně to pak platí u svatebních prstenů. Ty by měly vydržet celý život, a proto je zde kvalita na prvním místě. Nechcete přeci, aby vám prsteny zčernaly nebo z dvoubarevné kombinace kovů zůstal jen jednobarevný proužek. Vybírejte si proto snubní prsteny pečlivě a od osvědčených zlatníků.

A jak tedy vybrat pravý svatební prsten?

Není to vůbec jednoduché – v dnešní době, kdy existuje tisíce designů svatebních prstenů, byste měli výběru věnovat opravdu pozornost a zvolit ty, které si vás a partnera opravdu získají. Prsteny vybírejte vždy zásadně s partnerem, pokud chcete, abyste jej oba nosili s láskou.

“Svatební prsteny jsou symbolickým vyjádřením a podstatou vašeho vztahu, proto samozřejmě nemusí být jednoduché vybrat ty pravé. ”

Doporučujeme: Ručně kované prsteny KREDUM

Hlavní vlastností kovaných snubních prstenů z nerezové oceli damasteel je neopakovatelná struktura, která je podobná létům ve dřevě. Další vlastnosti damasteelu jsou odolnost vůči potu, nezpůsobuje alergie, je možné upravovat velikost a lze jej kombinovat s drahými kameny, zlatem či stříbrem.

Chci více informací o ručně kovaných prstenech KREDUM

Ručně kované prsteny vyrábí Hynek Kalista a tým KREDUM CZ s.r.o. na míru a přání každého zákazníka. Dobré řešení v podobě kovaných snubních prstenů již našlo mnoho náročných snoubenců.

Foto: Prsteny Hynek Kalista

Doporučujeme: Ručně tvořené prsteny Vlastimila Kalaše

Zlatnický atelier – Vlastimil Kalaš vám nabízí ručně tvořené snubní prsteny a zásnubní prsteny. Originální prsteny budou při pohledu na vaše prsteníčky krásnou upomínkou na svatební den.

Kromě zlatých, stříbrných a platinových šperků, jako jediný výrobce v ČR vyrábí také ocelové snubní prsteny na zakázku, do kterých ručně vkládá zlato a brilianty. I ocelové snubní prsteny umí dodatečně upravovat nebo dělat kombinace v páru snubních prstenů „např. dámský ve zlatě či platině + pánský v oceli„.

Chci snubní prsteny od Vlastimila Kalaše

Pokud máte doma zlomky zlata, nebojte se je přinést sebou. Máte možnost snížit cenu vyráběných snubních prstenů. Jste-li tvořivý, navrhněte si vlastní design a zlatník Vlastimil Kalaš zhmotní představu o dokonalých snubních prstenech.

Foto: Zlatnický ateliér – Vlastimil Kalaš

Doporučujeme: Zlatnictví Rýdl – tradice od r. 1999

Na svatební prsteny si můžete nechat vyrýt datum svatby a jméno svého protějšku – to dělají ve většině zlatnictví na zakázku a za pár korun. Ale co si nechat vyrýt záznam hlasu nebo rytmus vašeho srdce?

Ve zlatnictví Rýdl si můžete nechat udělat prsteny přímo na zakázku. A kdo by nechtěl mít prsteny, které nebude nosit žádný jiný pár? Navíc svatební prsten je nejosobitější ze všech šperků.

Zobrazit 1000 variant - snubní prsteny ze zlatnictví Rýdl

Rýdl – snubní prsteny. Jedinečné modely snubních a zásnubních prstenů z vlastní výroby, které jinde neuvidíte. Zlatnictví Rýdl najdete v Praze, v Brně a v Bratislavě.

Foto: Rýdl – snubní prsteny

Doporučujeme: Již 20 let na českém trhu – Snubní prsteny RETOFY

Firma Retofy působí na českém trhu již řadu let a proto si můžete být jistí, že jejich nabídka snubních prstenů je opravdu pestrá a pokud si u nich nevyberete, vždy se vám budou snažit vyjít vstříc. Snubní prsteny jsou vyráběny ručně, s nejlepší péčí a precizností. K jejich výrobě jsou využívány nejmodernější technologie a postupy.

Vyberte si ty pravé prsteny z originální kolekce RETOFY

Ve zlatnické dílně firmy Retofy jsou také vyráběny zásnubní prsteny a briliantové šperky. Do všech šperků jsou vsazovány syntetické (zirkony) a přírodní (brilianty) kameny. Pravé kameny jsou dodávány s certifikací a do vámi vybraných šperků, jsou vsazovány brilianty dle vašeho výběru.

Foto: Snubní prsteny Retofy

Doporučujeme: Rodinné zlatnictví v centru Pardubic – Řehák Karnas

Svěřte se do rukou Zlatnictví Řehák Karnas, které je rodinné zlatnictví s více než 17-ti letou historií specializující se na nabídku zásnubních a snubních prstenů. V jejich nabídce je 8 kolekcí snubních prstenů, pokud si i přesto žádné prsteny nevyberete, nevadí.

Vyberte si snubní prsteny z některé kolekce zlatnictví

Snubní prsteny si můžete nechat vyrobit na zakázku, podle vašich představ nebo si vybrat ze široké nabídky již hotové palety výrobků. Do snubních prstenů zasazují přírodní kameny, které ani po několika letech neztrácí svůj lesk a brilanci. Můžete si do nich nechat udělat rytinu dle vašeho přání a samozřejmostí je označení prstenů puncovní značkou.

Foto: Zlatnictví Řehák Karnas

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz