Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Hledáte ideální bydlení pro novomanžele? Máme šest tipů, jak na to

Přemýšlíte, jak se spolehnout na to, že při výběru svatebního fotografa nešlápnete vedle? Pro dokonalou volbu mrkněte na našich sedm tipů.

2023-05-10.Líbí se mi (3).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební rady a tipy/Hledáte ideální bydlení pro novomanžele? Máme šest tipů, jak na to

Plánujete svatbu nebo jste čerstvě po ní a řešíte společné a hlavně dokonale vyhovující bydlení? Začněte s dostatečným předstihem a na výběr netlačte. Co byste dál měli promyslet, najdete v našich tipech.

1. Zvažte, v jakém stylu chcete vést budoucí život

Životní styl je nejdůležitějším aspektem, který je třeba zohlednit při shánění dokonalého bydlení. Plánujete velkou rodinu: hodně dětí a zvířat? V takovém případě je určitě vhodnější dům se zahradou, nebo alespoň předzahrádkou. Jestliže jste kulturně založený pár, co si rád vyrazí, volte spíše bydlení se skvělou dostupností MHD.

Ideální bydlení pro novomanžele, ode dneška pan a paní

“Životní styl je nejdůležitějším aspektem, který je třeba zohlednit při shánění dokonalého bydlení.“

2. Inzeráty prohlížejte pravidelně

Hledání ideálního bydlení by mělo být soustavnou činností, nikoliv náhodným pročtením inzerátů jednou za čas. Taktéž si můžete vystavit vlastní poptávku na serveru k tomu určeném nebo svěřit své starosti s hledáním realitní kanceláři, která vám doporučí bydlení odpovídající vašim představám.

3. Choďte na co nejvíce prohlídek

Nebojte se prohlídek. Byty a domky mohou ve skutečnosti vypadat jinak než na fotografiích, proto kdykoliv budete mít příležitost, obhlédněte si nemovitost osobně. Na prohlídce věnujte pozornost detailům – například v jakém stavu je topení, rozvody nebo kolik úložného prostoru můžete využít. Neostýchejte se ani pořádně optat, kdo v budově nebo v sousedství bydlí, zkrátka si udělejte o bydlení co nejlepší přehled.

Ideální bydlení pro novomanžele, společný tanec

“Byty a domky mohou ve skutečnosti vypadat jinak než na fotografiích, proto kdykoliv budete mít příležitost, obhlédněte si nemovitost osobně.“

4. Porovnejte si podobné nabídky

Když máte nashromážděny všechny potřebné informace, srovnejte si i ceny. Cenu nemovitosti určuje především:

  • velikost a dispozice nemovitosti,
  • lokalita,
  • technický stav,
  • parkování a dopravní dostupnost,
  • architektonický styl,
  • orientace oken,
  • podlaží v domě,
  • balkon i výtah
  • typ vlastnictví, apod.

5. S výběrem nespěchejte, počkejte si na to pravé ořechové

Nespokojte se s ničím jiným než s tím pravým domovem. Nezoufejte, pokud se ten vysněný neobjevuje, a trpělivě hledejte dál – na koupi ani pronájem nespěchejte a jděte pouze po tom, co odpovídá vašemu rozpočtu a životnímu stylu. Později byste totiž svého rozhodnutí mohli litovat.

Ideální bydlení pro novomanžele, klíč od bytu

6. Mějte po ruce odborníka, který vám bude krýt záda

Vždy je dobré mít po boku někoho z oboru, na koho se můžete spolehnout. Ať už se jedná o pomoc při podpisu kupní nebo nájemní smlouvy, nebo například při vyřizování daně z nemovitosti. V rámci nového pronájmu je důležité dbát i na řádně vyplněný předávací protokol. Jestliže nevíte, jak by měl vypadat, v případě potřeby si ho můžete stáhnout zde → předávací protokol vzor.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz