Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební hostina pod širým nebem – na co nezapomenout?

Nejsnazší a nejlevnější je pořádání hostiny na vlastní zahradě, kde stačí jen obstarat a nazdobit zahradní nábytek a vyřešit servírování.

2023-10-29.Líbí se mi (3).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební hostina/Svatební hostina pod širým nebem – na co nezapomenout?

Využití venkovního prostoru pro hostinu je nápaditým i praktickým řešením zejména u svateb konaných v teplých měsících. Jak ale zahradu, louku či jiné přírodní zákoutí připravit na váš velký den a na co určitě nezapomenout?

Nutné zázemí pro venkovní svatební hostinu

Nejsnazší a nejlevnější řešení je pořádání hostiny na vlastní zahradě, kde je veškerý komfort na dosah, stačí jen obstarat a nazdobit zahradní nábytek a vyřešit způsob servírování dobrot. Předem se domluvte na zajištění pokrmů, dekorací, květin, obsluhy hostů i následného úklidu – povinnosti rozložte mezi alespoň několik ochotných lidí nebo využijte profesionální služby.

V případě, že chcete tuto oblíbenou součást svatebního dne pořádat mimo civilizaci, myslete na zajištění:

  • čisté vody,
  • elektřiny,
  • hygienického zázemí pro hosty,
  • chlazených skladovacích prostor,
  • dostatku parkovacích míst a zahradního nábytku,
  • přátelského upozornění sousedů,
  • souhlasu majitele pozemku.

Pokud se však nechcete starostmi s plánováním příliš zabývat, můžete využít služeb svatebních agentur či pojízdných cateringů, které umějí vyčarovat dokonalou oslavu téměř kdekoliv.

Svatební hostina pod širým nebem, využití venkovního prostoru

“Při pořádání hostiny na vlastní zahradě se předem se domluvte s několika pomocníky na zajištění pokrmů, dekorací, květin, obsluhy hostů i následného úklidu. Chcete-li, aby si všichni svatebčané užili vaši svatbu spolu s vámi, najměte si malou rodinou cateringovou firmu, která vše zajistí podle vašich představ.“

Plán B na den D

Mějte záložní plán pro případ nenadálého ochlazení nebo deště – počasí zkrátka nerozkážete. Vnitřní prostory či stany by měly být dostatečně prostorné, aby pohodlně pojaly všechny svatebčany, jídlo, elektroniku a ideálně i stoly a židle. Na deštivou variantu připravte staré koberce nebo kartony k položení na trávu, abyste zamezili blátivým cestičkám. Naopak na slunečním žáru vytvořte chladivý stín pro hosty i přichystaný raut.

Svatební hostina pod širým nebem, svatební obřad venku

Pohodlí a zábava až do noci

Svatebčany předem upozorněte na oslavu ve venkovních prostorech a hodí se i trošku uvolnit dress code. Myslete na jejich pohodlí i během akce – vytvořte jim jednu nebo více útulných relaxačních zón s posezením. Pro nejmenší návštěvníky se vyplatí malý dětský koutek s hračkami, bublifuky, omalovánkami a dalšími oblíbenými hrami.

Plánujete akci až do tmy? Nezapomeňte na dostatečné osvětlení prostoru a hlavních tras ani na romantická světla na stolech či ve větvích. Pokud budete chtít navodit atmosféru svíčkami, dbejte na jejich zabezpečení proti převržení a nenechávejte je hořet bez dozoru.

Svatební hostina pod širým nebem, výberte zahradní nábytek

“Pokud plánujete zahradní párty až do tmy, nezapomeňte na dostatečné osvětlení venkovních prostor a hlavních tras a zamatujte i na romantická světla na stolech či ve větvích.“

Nejlepší svatební hostina pod sluncem

Oslavte svou lásku nezapomenutelným setkáním s rodinou a přáteli pod širým nebem. S pečlivým plánováním a dostatkem pomocných rukou můžete i vy zažít dokonalou romantiku v přírodě.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz