Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Ocelové svatební šperky

Originální svatební šperky z ušlechtilé nerezové damascenské oceli

2009-09-24.Líbí se mi (0).Komentářů: 0

Originální svatební šperky z ušlechtilé nerezové damascenské oceli za použití dalších materiálů.

Nejobvyklejší svatební šperk

Snubní prsten je nejobvyklejším a nejčastějším svatebním šperkem, který nosí muži i ženy. Mnozí jej nosí dlouhá léta. Proto by na jeho výběr měl být kladen velký důraz. Snubní prsten provází manžele na společné cestě životem a je také výrazem jejich pohledu na svět.

V dnešní uspěchané době se mnozí z nás odklání od průmyslově a velkosériově vyráběných výrobků a vyhledávají alternativní tvorbu. Na poli snubních prstenů jsou jednou z možností ručně kované ocelové prsteny z nerezového damašku (damasteel). Ocelový šperk vyrobený z damašku se vyznačuje jedinečnou a nepřehlédnutelnou kresbou obsaženou v samotné podstatě materiálu.

Co je damasteel?

Damasteel je unikátní nerezová ocel (jinak též damašek, damascus, damscen), která se vyrábí složitou technologií spojování dvou odlišných druhů oceli. Kované prsteny i ostatní ocelové šperky z damasteelu se nejdříve vykovou do požadované velikosti a hrubého tvaru, dále se upravují ručním broušením, frézováním, jemným broušením, leštěním a v samém závěru leptáním. A je to poslední technologický krok – leptání, který dodá damaškovým ocelovým šperkům jejich charakteristickou strukturu a jedinečnost. Kresba damašku se dá bez nadsázky přirovnat ke kresbě dřeva nebo čárám na rukách. Právě proto zaujme na první pohled a Vy si můžete být jisti, že ocelový šperk z damašku, který nosíte, je naprostý originál.

Vlastnosti ocelových šperků z damašku

Ocelové damaškové šperky jsou nealergické a nereagují s lidskou kůží ani potem. Jsou tedy vhodné i pro alergiky. Mezi další vlastnosti těchto ocelových šperků patří houževnatost, tvrdost a vysoký lesk. Tyto oceli se totiž označují jako chirurgické či antialergické a neobsahují žádné nebezpečné kovy. Každý kovaný damaškový ocelový šperk je pečlivě ručně zpracován a připraven přesně podle Vaší představy.

Svatební ocelové šperky na míru

Vaší pozornosti doporučujeme uměleckého kováře pana Hynka Kalistu, který Vám vyrobí ocelové svatební šperky na míru. Jedním z hlavních rysů ocelových šperků od pana Hynka Kalisty je určitá možná nepravidelnost a nesymetrie, která dává ocelovým šperkům osobní kouzlo a cit. Kované damascenské ocelové šperky jsou v celém výrobním procesu výhradně ručně zpracované.

Firma pana Hynka Kalisty – Originální šperk nabízí svým zákazníkům plný záruční a pozáruční servis. Pokud zakoupíte jakýkoli ocelový šperk od pana Kalisty, získáte na damaškový šperk doživotní záruku, která spočívá mj. také v tom, že Vám např. snubní prsteny budou v případě poničení kresby zdarma zrenovovány.

Zásnubní prsteny

V dnešní době se vrací trend zásnubních prstenů. I zde je možné zvolit kovaný damaškový prsten osazený například broušeným křišťálem a pro náročnější zákazníky také broušeným diamantem. Právě spojení unikátního kamene a jedinečného kovu dává to pravé kouzlo, které podtrhne a dá vyniknout Vašemu životnímu rozhodnutí a cíli – požádat milovanou osobu o společnou cestu životem.

Snubní prsteny

Snubní prsteny z kované nerezové oceli damasteel velké i malé, úzké i široké jsou unikátním ocelovým svatebním šperkem. Veškeré rozměry prstenů jsou dle Vašich požadavků. Prsteny jsou zhotoveny na míru dle Vašeho zadání. Záruka na prsteny je doživotní a samozřejmostí je u pana Kalisty plný záruční servis.

Naušnice

Nerezové ocelové naušnice damasteel jsou ručně vyhotovené naušnice. Závěs na klasický háček, šroubovací puzetku i pevný háček.

Přívěsky

Přívěsky jsou nabízeny v širokém spektru materiálů. Jedná se o pečlivě vyhotovované originální ocelové šperky z nerezové oceli damasteel, drahých kamenů i mořských oblázků. Naleznete zde i nevšední kombinace stříbra, mědi a nerezu.

Ostatní tvorba

V kategorii ostatní tvorba najdete spony do kravat, prsteny a volnou tvorbu. Šperky pro muže, netradiční prsteny, snubní kované prsteny z nerezu v drsném designu, apod.

Ceny ocelových šperků Vás překvapí

Je třeba si uvědomit, že se jedná o originální ručně zpracovaný ocelový šperk, do kterého byla vložena nemalá snaha a energie. Nicméně cena ocelových šperků z nerezového damašku (damasteel) je na pomezí mezi „levnější“ nerezovou ocelí či stříbrem a tradičním zlatem a ostatními drahými kovy.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz