Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

3 tipy na exotickou svatební cestu

2012-09-08.Líbí se mi (0).Komentářů: 0

Užijte si líbánky v exotických zemích jako je Thajsko, Maledivy nebo Srí Lanka.

České slovo „líbánky“ krásně vystihuje hlavní činnost, jíž by se měli čerství novomanželé po svatbě věnovat. Jedná se o výjimečné období, které skýtá jedinečné podmínky pro romantiku, a toho je třeba maximálně využít. Vždyť jaký si přát ideálnější začátek šťastného manželství než super romantickou svatební cestu strávenou v některém z tropických rájů či jiné exotické destinaci? Fantazii se meze nekladou, ale chcete-li, můžete se inspirovat naším výběrem tří neobyčejných míst, odkud se zaručeně nebudete chtít vrátit.

Thajsko

Začneme pozvolna. Thajsko přece jen už dnes není taková exotika jako kdysi, stále více Čechů se tam vydává i na klasickou dovolenou. To ale zemi úsměvů nijak neubírá na přitažlivosti. Bílé písečné pláže, průzračné moře, pohádkové zátoky a fantastické podmořské scenérie představují jen zlomek toho, co vám svatební cesta do Thajska nabídne.

Exotická svatební cesta

Maledivy

Maledivy jsou ostrovní stát na jihu Asie v Indickém oceánu a jedna z top líbánkových destinací. Tvoří je řetězec přibližně 1200 korálových ostrovů a ostrůvků a velké množství podmořských útesů. Ideální pro novomanžele toužící na své dovolené po klidu a soukromí. Maledivy ale také patří k vůbec nejluxusnějším destinacím na světě, tak jako tady se jen tak někde jinde mít nebudete. Místní resort Conrad Maldives Rangari Island byl například dvakrát po sobě vyhlášen nejlepším místem na dovolenou na naší planetě. Pokud si teď říkáte, že takový luxus bude pro vás nedostupný, zkuste se třeba zaměřit na last minute zájezdy. Dají se sehnat opravdu výhodně a konečně kdy zase pojedete na svatební cestu?

Z hlediska soukromí stojí za pozornost zejména maledivské atoly Raa a Baa, které ještě donedávna zůstávaly zcela stranou turistického zájmu. Dnes už i tam najdete luxusní resorty, takže o váš komfort a pohodlí bude plně postaráno, ale přitom budete mít stále dost klidu a prostoru sami pro sebe. K ubytování rozhodně doporučujeme unikátní vodní bungalovy, ty na ostrově Raa byly dokonce v roce 2009 oceněny jako nejlepší ubytování „na vodě“ v celém Indickém oceánu.

Exotická svatební cesta

Srí Lanka

I do třetice zůstaneme v Asii, kde se dá exotická dovolená strávit nejméně na tisíc různých způsobů. Jako poslední tip jsme totiž vybrali Srí Lanku, pro některé možná stále známější pod názvem Cejlon. Tento ostrovní stát, po právu označovaný za perlu Indického oceánu, patří bezesporu k nejúžasnějším místům na světě. Přírodními krásami i duchovní atmosférou je blízký Thajsku, ale přitom si v každém ohledu zachovává vlastní styl a osobitost.

Kromě nekonečných písčitých pláží a azurového moře láká Srí Lanka zejména na starodávné památky, světoznámé čajové plantáže nebo safari v některém z četných národních parků. Navštívit můžete například královské město Kandy, pozůstatky palácového komplexu Sigiriya nikoliv náhodou zapsané na seznamu UNESCO, buddhistický chrám Wewurukannala Vihara, kde sedí nejvyšší Buddha na Srí Lance, a řadu dalších nezapomenutelných míst.

  • Exotická svatební cesta

    Exotická svatební cesta

  • Exotická svatební cesta

    Exotická svatební cesta

  • Exotická svatební cesta

    Exotická svatební cesta

  • Exotická svatební cesta

    Exotická svatební cesta

  1. Exotická svatební cesta
  2. Exotická svatební cesta
  3. Exotická svatební cesta
  4. Exotická svatební cesta
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz