Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

5 tipů, jak se připravit na svatební cestu snů

2013-05-26.Líbí se mi (0).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební cesta/5 tipů, jak se připravit na svatební cestu snů

Snová svatební cesta? Jen 5 důležitých kroků a sen se vám splní…

Svatební cesta je symbolem vykročení do společného života novomanželů. Zároveň jde o zasloužený odpočinek po předchozím shonu a příležitostí strávit určitý čas jen ve dvou. Vlivem nedostatečného naplánování se však může pobyt, původně vyhrazený radovánkám, zvrhnout v první manželskou krizi. Poradíme vám, jak vše naplánovat tak, abyste si dovolenou opravdu užili.

Svatební cesta snů Benátky

1. Výběr místa

Výběr líbánkové lokality musí být výsledkem společné domluvy. Ne nadarmo se říká, že svatební cesta představuje „prubířský kámen“ každého vztahu. Už při výběru lokality musíme dělat první kompromisy. Pokud bude novomanželka chtít jet k moři a manžel třeba do Alp nebo na poznávací zájezd, je třeba se domluvit tak, aby jeden z páru nebyl naštvaný už před odjezdem.

2. Na vlastní pěst, s agenturou nebo s cestovní kanceláří?

Na svatební cestu můžete vyrazit buď na vlastní pěst (například ve větších hotelích v Thajsku novomanželům dokonce rádi uspořádají různé neformální obřady k oslavě sňatku) nebo si zakoupit zájezd s cestovkou či nechat sestavit svatební cestu na klíč specializovanou agenturou. Podívat se můžete také na nabídky portálů, které nabízejí slevy na cestování – tam lze pořídit dovolenou velmi levně a mívá i zajímavý program v ceně (wellness, relaxace nebo poznávací výlety).

Svatební cesta snů

3. Plánování programu cesty

Také program pobytu je lepší naplánovat dostatečně dopředu, aby nedocházelo ke zbytečným třenicím. Inspirovat se můžete programem svatebních cest, které nabízí klientům svatební agentury – objednejte si romantickou večeři, společnou thajskou masáž nebo třeba výlet na velbloudech. Na takové společné zážitky budete vzpomínat celý život.

4. Termín odjezdu

Odjezd na líbánky bychom rozhodně neměli odkládat. Má-li splnit svůj relaxační účel po sňatečním shonu, měli bychom odjet do 14 dnů po svatbě. Také odborníci na mezilidské vztahy se shodují na tom, že je důležité, aby byl společný pobyt zakončením svatebních oslav. Náš tip! Udělejte si klidně dovolené dvě – po svatbě využijte třeba některé ze slev na pobyty a vyrazte jen na prodloužený víkend. Delší pobyt pak můžete odložit třeba na léto.

5. Výměna dokladů

Oddací list a nové občanské průkazy budete mít po svatbě k dispozici až zhruba po 14 dnech. Počítejte tedy s touto časovou prodlevou, pokud budete cestovat jen v rámci Evropské unie a chcete jet jen s občankou. Pokud pojedete na starý pas, neměl by v tom být problém, ale dejte si pozor, aby souhlasila jména na letence a v pasu. V opačném případě by mohl nastat problém.

Svatební cesta je jedním ze zážitků, na které se nezapomíná. A aby dopadlo vše podle vašich představ, nepodceňte její přípravu. Vaše vysněné líbánky pak budou ještě lepší, než jste si vůbec dokázali představit.

  • Svatební cesta snů Benátky

    Svatební cesta snů Benátky

  • Svatební cesta snů

    Svatební cesta snů

  • Svatební cesta snů 1

    Svatební cesta snů 1

  1. Svatební cesta snů Benátky
  2. Svatební cesta snů
  3. Svatební cesta snů 1
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz