Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Tématem letošního Týdne manželství jsou „Ohromné maličkosti“

2014-02-07.Líbí se mi (0).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební akce/Tématem letošního Týdne manželství jsou „Ohromné maličkosti“

Posláním Národního týdne manželství je připomenout si alespoň jednou za rok rozmanitost a krásu manželství jako základu života rodiny.

Malé kroky k velkým vztahům

Národní týden manželství (dále jen NTM) s podtitulem „malé kroky k velkým vztahům“ přinese opět ve valentýnském týdnu od 10. do 16. února 2014 desítky akcí, setkání, kurzů a kreativních způsobů, jak tvořit jedinečná manželství, a bude příležitostí si připomenout, proč je manželství přes všechny problémy a zápasy stále něčím jedinečným.


Týden bude zahájen tiskovou konferencí v pondělí 10. února 2014 od 10:30 na Ministerstvu práce a sociálních věcí a proběhne pod záštitou náměstka Jana Dobeše.


Národní týden manželství 2014

Na tiskové konferenci kromě dalších řečníků vystoupí například spisovatel a psychiatr Max Kašparů nebo herečka moderátorka Ester Janečková. Miroslav Horníček kdysi prohlásil, že: „Manželství je úsilí a čin. Či řada drobných skutků, chcete-li. Anebo nehod, neshod, jejich řešení a trpělivosti.“. A tento ročník bude právě o těch ohromných maličkostech, které mohou často znamenat nesmírně mnoho pro to, aby naše manželství neztratila jiskru a lehkost.
„Chesterton, od kterého jsme si vypůjčili letošní téma, věděl, že dva není dvakrát jedna, ale tisíckrát jedna – tisíc okamžiků, kdy se dva stávají jedním, v úsměvech, dotecích, darech, porozumění, odpuštění, zápasech i službě jeden druhému. Tyhle ohromné maličkosti tvoří naše velké vztahy.“, řekl k tématu NTM jeho mluvčí Jan Frolík.

Svou podporu NTM opět vyjadřují i politici. Místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a předseda poslaneckého klubu Top09 Petr Gazdík vyjádřil svou podporu osobním dopisem: „Iniciativu národní týden manželství sleduji již několik let a fandím jí. Ve svém osobním životě mám neuvěřitelné štěstí, neboť už 12 let žiji ve šťastném, spokojeném, láskyplném, zkrátka dobrém manželství. Byť to může znít jako fráze, považuji manželství za loď, která se sice může občas zhoupnout, ale přesto nás stále bezpečně veze dál, přes někdy rozbouřené moře. O to větší radost mám, že na palubě té naší lodi přivítáme letos dalšího plavčíka.“

Po celé České republice se místní komunity, občanská sdružení, církve, rodinná a mateřská centra, zástupci měst a obcí i jednotlivci chystají do NTM zapojit.

V Karlových Varech proběhne NTM pod záštitou primátora Ing. Petra Kulhánka.
V Mladé Boleslavi proběhne NTM pod záštitou náměstka primátora a poslance PČR Ing. Adolfa Beznosky a v průběhu týdne budou mít manželé příležitost buď soukromě, nebo před svými svědky a s doprovodem varhan obnovit svůj manželský slib v sále společenského domu Lávka.

Na desítkách míst budou probíhat aktivity na podporu zdravých manželských vztahů. V minulých letech to byly výstavy, diskuse, plesy, přednášky, kurzy pro manžele, poutě, obnovy manželských slibů, happeningy, zamykaly se zámky věrnosti na mostech v mnoha městech.

Akce letošního ročníku budou postupně zveřejňovány na webových stránkách www.tydenmanzelstvi.cz.


Posláním Národního týdne manželství je připomenout si alespoň jednou za rok rozmanitost a krásu manželství jako základu života rodiny.


Je zastřešující iniciativou pro nejrůznější celostátní i místní aktivity v týdnu Valentýna zaměřené na praktický rozvoj manželství a podporu jeho hodnoty ve veřejném a politickém prostoru.

Národní týden manželství vznikl v roce 1996 ve Velké Británii, následně v roce 2007 v ČR a v současné době se připravuje v dalších 21 zemích světa.

Další informace najdete v tomto PDF.

Podívejte se na akce konané v rámci Národního týdne manželství (seřazeno podle krajů ČR):

http://www.tydenmanzelstvi.cz/clanky/93/kalendar-akci/

 

Vybrané akce v Praze:

http://www.tydenmanzelstvi.cz/data/clanky/file/00087.pdf

http://www.tydenmanzelstvi.cz/data/clanky/file/00086.pdf

http://www.tydenmanzelstvi.cz/clanky/529/akce/rodina-v-ekonomickych-souvislostech.html

http://spolecenskecentrum.cz/cms_img_gallery/image-253-l.jpg

Národní týden manželství
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz