Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Rozhovor se svatebním kameramanem Liborem Svobodou

2014-11-24.Líbí se mi (0).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební fotografie/Rozhovor se svatebním kameramanem Liborem Svobodou

Profesionální video ze svatby je v dnešní době video vyhledavačů nutností. Pořiďte si video záznam svatebního dne, který vám doslova vezme dech.

Zeptala jsem se jednoho krásného podzimního odpoledne na pár otázek pana Libora Svobody, profesionálního svatebního kameramana. Vznikl z toho zajímavý rozhovor, který by si snoubenci před svatbou měli určitě přečíst.

“Milá nevěsto a ženichu, profesionální videozáznam Vašeho svatebního dne je velmi důležitou investicí, které nebudete nikdy litovat. Nebojte se udělat důležitý krok a svěřte tuto práci do rukou profesionála. Autentické dílo, které pro Vás vytvořím, bude vyzrávat v čase a nabírat na své vnitřní hodnotě, tak jako Vaše vzájemná láska.”

Libor Svoboda
Libor Svoboda - logo

Jak se zrodí profesionální svatební kameraman?

Libor Svoboda: Už od dětství mě hodně bavilo sledovat v televizi dokumenty ze zákulisí z filmových natáčení a také mě vždycky zajímala angličtina a ostatní světové jazyky. Po střední škole jsem žil několik let v cizině a pak začal studovat na vysoké škole francouzštinu… Snil jsem o tom, že se stanu tlumočníkem a spisovatelem – prostě jsem cítil potřebu vyjadřovat se tvůrčím způsobem. Měli jsme v té době doma amatérskou kameru, se kterou jsem občas chodil natáčet svatby ve svém okolí. Chtěl jsem jít svou cestou a nekopírovat nejrůznější trendy, které se v každém období profilovaly a profilují. Vždy mi šlo o to, dobře vypozorovat a pak zachytit opravdovost a jedinečnost každé situace. Pochopil jsem, že mám obrovské privilegium vyprávět příběhy skrze obrazy.

Proč není vhodné natáčet si video „svépomocí“?

Libor Svoboda: Nedávejte kameru do ruky někomu, kdo ví pouze to, kde se kamera zapíná a vypíná. Svěříte-li tento obtížný a nesmírně důležitý úkol například svému strýčkovi, riskujete, že se vám svatební video nebude líbit a shlédnete jej maximálně jednou.

Jak vypadá váš svatební den?

Libor Svoboda: Ve svatební den jsem zde jenom pro Vás, připravený, profesionální. Jsem soustředěným pozorovatelem celého dne a pečlivě hlídám a zachycuji veškerý děj svatebního dne, abych pro Vás vytvořil jedinečný svatební trailer a film – atraktivní, dynamický záznam všeho podstatného, ztvárněný formou „filmové reportáže.“

Co je pro vás prioritou pro natočení svatebního videa?

Libor Svoboda: Všechno má vyprávět o vás. Snažím se pečlivě připravovat na natáčení – pochopit jedinečnost Vašich osobností, poznat vaše zájmy, životní styl, charakteristiku místa konání svatebního dne tak, aby pak ve výsledném díle mohlo vše vyprávět právě o jedinečnosti vás dvou.

Jak docílíte finální podoby svatebního videa?

Libor Svoboda: Následuji váš styl – správnou délkou střihů, volbou záběrů, postprodukcí. Pečlivě dolaďuji nejmenší detaily; hudbu, zvuk a barvy tak, abych vytvořil váš svatební příběh „vyprávěný na více úrovních“.

Není natáčení svateb nuda? Pořád dokola to stejné?

Libor Svoboda: Určitě není. Každý pár je jedinečný a zaslouží si jedinečný přístup. Zachytit vše podstatné ryze a autenticky je pro mne velkou výzvou. Mnou vytvořené dílo svým stylem vždy doprovází a podtrhuje jedinečnost každého páru. Spokojenost a velmi pozitivní spontánní reakce mých klientů jsou pro mě osobně vždy největší odměnou a důkazem profesionálně odvedené práce.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz