Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Muž, kterého já si vezmu za manžela, musí být odvážný jako lev, ale nesmí být arogantní; musí být krásný jako Apollo, ale ne domýšlivý.

Na úvod příběh optimistické dívky

Jedna dívka řekla nedaleko stojícímu chlapci: Muž, kterého já si vezmu za manžela, musí být odvážný jako lev, ale nesmí být arogantní; musí být krásný jako Apollo, ale ne domýšlivý; musí být moudrý jako král Šalomoun, ale poddajný jako beránek; musí to být muž, který je něžný a milý ke každé ženě, ale bude mít rád pouze mne. A chlapec jí odpověděl: Jaké štěstí, že jsme se potkali!

V časech dobrých i zlých

Svatba je veledůležitý, ba převratný krok v životě. Budeme se mít dobře? Nezevšedníme si? Vydrží nám to? Doufám, že se (ON) změní… Doufám, že se (ONA) nezmění… Podobných otázek a vět nás napadá spousta. Manželství je o společném růstu, o přátelství, obětech, důvěře i toleranci mezi partnery. Základem spokojeného manželství je vědomí, že jsme tu jeden pro druhého v časech dobrých i zlých.

Hlavní je dobře se vdát3

Buďme realisté

Každý nemá, jak se říká, v životě na růžích ustláno, ale nemusí to být nutně známka toho, že takovýto partner není vhodný do manželství. Je třeba ovšem citlivě vnímat jisté náznaky, že to nebude zrovna ta pravá partie pro společný život. A tyto náznaky není dobré brát na lehkou váhu. Občas se na svět (partnera) musíme podívat i bez růžových brýlí. I když v čase zamilovanosti to je, bratru, těžký oříšek.

Gentleman každým coulem

Známá věta „gentlemani ještě nevymřeli“ platí i v dnešní době. Ale stejně jako v minulosti, i dnes je musíte hledat. Dostat květinu jen tak, z lásky či pro radost, to je známka gentlemana a šťastného, spokojeného vztahu.

Největší bohatství je, když…

Když dva se rádi mají… Pro šťastný a dlouhodobý vztah je úplně jedno, jestli má člověk silné finanční zázemí nebo ne. Být šťastni je to největší bohatství ze všech. Většinou až v manželství začnete používat společnou peněženku. Znamená to, že nejednáte už jen za sebe, ale přebíráte zodpovědnost jeden za druhého. Ať manipulujete s miliony nebo se stovkami korun, pamatujte, že v manželství jste si oba rovni.

Věta, která řekne vše. A navždy.

„Slibuji Ti věrnost v časech dobrých i zlých, ve zdraví i nemoci, v hojnosti i nedostatku. Budu Tě milovat a ctít po celý svůj život, dokud nás smrt nerozdělí“.


„Muž a žena dohromady vytvářejí teprve skutečného člověka.“ Feuerbach


  • Hlavní je dobře se vdát

    Hlavní je dobře se vdát

  • Hlavní je dobře se vdát1

    Hlavní je dobře se vdát1

  • Hlavní je dobře se vdát2

    Hlavní je dobře se vdát2

  • Hlavní je dobře se vdát3

    Hlavní je dobře se vdát3

  • Hlavní je dobře se vdát4

    Hlavní je dobře se vdát4

  1. Hlavní je dobře se vdát
  2. Hlavní je dobře se vdát1
  3. Hlavní je dobře se vdát2
  4. Hlavní je dobře se vdát3
  5. Hlavní je dobře se vdát4
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz