Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Nechte si svatbu nafotit profesionálem

Svatební den dokonale zachytí jen profesionální fotograf, máme pro vás pár užitečných rad.

2016-02-24.Líbí se mi (0).Komentářů: 0

Svatební den dokonale zachytí jen profesionální fotograf, připravili jsme pro vás článek s radami, jak vybrat svatebního fotografa.

Ten pravý svatební fotograf má nejen stihnout vše důležité, ale hlavně zachytit emoce a prožitky, které v den D zažijete. A tak kdykoli, když se na fotografii podíváte, vzpomenete si i na to, co jste prožívali.

Jak si vybrat fotografa, který je spolehlivý?

Ideální jsou v tomto případě reference druhých. Tam se dozvíte, zda se fotograf dostavil včas, zda měl dostatečnou a spolehlivou výbavu a zda splnil to, co sám slíbil. Doporučujeme se předem seznámit s jeho prací a klidně si s ním o svých představách a přáních předem pohovořit.

Kdy je vhodné si zarezervovat fotografa?

Pakliže víte, že jste již pevně rozhodnuti, tak ihned. Seriózní fotograf s vámi podepíše smlouvu, abyste měli jistotu, že s ním můžete na 100% počítat a že vám třeba později „necukne“, protože se mu třeba ozve někdo jiný. Na oplátku fotograf od vás vybere zálohu, aby tak záruka byla oboustranná.

Foto: Archiv Svět svateb

Můžeme sami ovlivnit kvalitu fotografií?

Samozřejmě! Pakliže máte na mysli výrazovou stránku, nikoliv zpracování. Je nesmírně důležité si uvědomit, že výsledný dojem není pouze práce fotografa, ale vzájemná spolupráce.

„Pokud je fotograf drahý, automaticky to neznamená, že jeho práce bude kvalitní a budete s ní spokojeni.“

Proto nepodceňujte osobní setkání s fotografem před svatbou, kde si řeknete své představy a přání, přineste si klidně s sebou i záběry, které se vám líbí. Když totiž společně předem naplánujete scénář svatby a bude tak dané, kolik času strávíte fotografováním, předejdete tak nepříjemným a stresujícím situacím, kdy se ve váš svatební den dohadujete s fotografem a svatebčany, jak vše vlastně stihnete.

Cena versus kvalita svatebních fotografií

Díky nabízeným službám se snoubencům může zdát, že ceny fotografů jsou přemrštěné. Ale už si neuvědomují, že v ceně je zahrnuto nejen fotografování svatebního dne, ale i následná úprava a doladění svatebních fotografií aby byly dokonalé. Čas strávený u počítače se totiž leckdy počítá i na desítky hodin.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz