Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

7 tipů jak zhubnout a nepřibrat před svatbou

Jak se zbavit nadbytečných kil a kdy začít cvičit, aby vašd postava byla v den D perfetní. To vše se dočtete v našem článku.

2016-04-05.Líbí se mi (0).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební rady a tipy/7 tipů jak zhubnout a nepřibrat před svatbou

Jak se zbavit nadbytečných kil a kdy začít cvičit, aby vašd postava byla v den D perfetní. To vše se dočtete v našem článku.

Svatba. Jeden z nejočekávanějších okamžiků ve vašem životě se nekompromisně blíží a vy při všem tom zařizování ani nevíte, kde vám hlava stojí? A přitom byste samozřejmě chtěli vypadat a cítit se co nejlépe. Jedním z největších strachů všech nastávajících nevěst i ženichů je jistě to, zda budou v tento velký den ve formě.

Bohužel se však mnoho lidí v domnění, že potřebují co nejrychleji zhubnout, uchyluje k nesmyslným dietám a hladovkám, které jim mohou pěkně znepříjemnit život před svatbou ale i po ní. Jak se vyvarovat nadbytečných kil a naopak mít ve svatebních šatech ty nejlepší křivky bez odříkání? Čtěte!

Zde je pár osvědčených tipů, jak si udržet štíhlou linii před svatbou, ale i po ní.

1.Nehladovět

V žádném případě nestavte svoji redukci hmotnosti na hladovkách. Pokud rapidně omezíte přísun energie, pravděpodobně rychle zhubnete, ale pamatujte, že nikdy se nebude jednat pouze o tukovou tkáň. Můžete si být jistá, že si tímto krokem rozhodíte metabolismus a po svatbě se můžete dočkat až dvojnásobného nárůstu hmotnosti.

2.Začněte včas

Jestliže už víte přesné datum svatby, pohlídejte si, abyste s hubnutím začala co nejdříve. Jakmile si týden před svatbou uvědomíte, že máte pět kilo nadváhu a nevejdete se do svatebních šatů, pravděpodobně už vás zachrání jenom švadlena. Proto začněte alespoň 3 měsíce před plánovaným termínem jíst zdravěji a více se hýbat. Výsledky se budou dostavovat pomalu, ale za to jistě a dlouhodobě.

3.Navštivte odborníka na výživu!

Pokud si nevíte rady s tím, jak by váš jídelníček měl vypadat, abyste shazovaly především tukovou tkáň, raději se obraťte na někoho, kdo má ve výživě více zkušeností. Výživový odborník s vámi zkonzultuje vaše cíle a sestaví jídelníček dle vašich možností, tak abyste se dočkala vysněných křivek co nejdříve.

TIP: Na BezHladoveni.cz najdete 86 výživových poraden po celé ČR.

Jídelníček nevěsty

Jídelníček nevěsty o svatebním dni

Jak by jste měla jíst ve svůj svatební den abyste nebyla unavená a naopak v dobré náladě, ……

Přejít na celý článek »

4.Jezte pestře a pravidelně

Nemusíte nutně trpět hlady, abyste redukovala hmotnost. Zaměřte se na čerstvé a technologicky nezpracované potraviny a naopak zapomeňte na sladké, tučné či smažené náhražky jinak celkem zdravých jídel.

Do svého jídelníčku zařaďte co nejvíce zeleniny, ovoce, libového masa, luštěnin a celozrnných obilovin. Hlídejte si i dostatečný přísun vlákniny, díky které se budete cítit mnohem sytější.

5.Pijte!

Nikoliv alkohol, nýbrž vodu. Zapomeňte na sladké, byť nekalorické limonády a raději se naučte pít pouze čistou vodu. Díky dostatečnému pitnému režimu pomůžete svému tělu očistit se od škodlivých látek a zároveň budete hydratovaná po celý den, což vás může ochránit i před případnými pocity hladu.

Pokud vám obyčejná voda nejede, zkuste ji dochutit citrónovou šťávou či plátky okurky. Uvidíte, že rázem se z fádního nápoje stane super šťavnatý drink.

6.Hýbejte se!

Zkuste v předsvatebním období zařadit také více pohybové aktivity. Pokud vás nebaví běhat ani zvedat činky v posilovně, navštivte některou ze skupinových lekcí.

Pro spalování a zároveň tvarování postavy skvěle poslouží například kruhové tréninky, kterých je dnes na trhu mnoho druhů a proto si určitě každý najde to své.

TIP: Vyzkoušejte kruhový trénink na týden zdarma.

Hubnutí

Foto: BezHladoveni.cz

7.Zapomeňte na stres a odpočívejte

Svatební shon může být někdy opravdu vyčerpávající. Proto se nemučte do morku kostí a najděte si vždy chvilku na relax a dostatečný odpočinek. Jakmile si budete schopné dát pauzu, vše vám hned půjde lépe od ruky – včetně hubnutí.

Neberte to příliš vážně a naučte se mít ze zdravějšího jídelníčku i více sportu v životě radost. Děláte to přeci pro sebe a ne pro někoho jiného. Až budete stát před oltářem, vše se vám vrátí v podobě skvělého pocitu, že jste vše dokázala zvládnout s grácií a bez nadbytečných kil.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz