Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba v Řecku nemusí být jen snem

Řecko není jen ideální destinací pro dovolenou, ale i pro svatbu. Splnit si svůj sen o svatbě u moře, nikdy nebylo jednodušší.

2016-05-24.Líbí se mi (2).Komentářů: 0

Řecko není jen ideální destinací pro dovolenou, ale i pro svatbu. Poradíme vám vše potřebné pro organizaci svatby v Řecku

Řecko není jen ideální destinací pro dovolenou, ale i pro svatbu. Splnit si svůj sen o svatbě u moře, nikdy nebylo jednodušší. Poradíme vám vše potřebné pro organizaci svatby v Řecku.

“Když se řekne Řecko, vybaví se nám slunce, šumění moře a blankytně modré střechy kostelíků.”

Toto prostředí je nejen skvělým místem pro letní dovolenou, ale také jedinečným místem pro svatbu. Tak proč nespojit příjemné s užitečným a mít svatbu a svatební cestu v jednom?

Kde začít

Pro realizaci svatby v Řecku je nutné vyřídit několik formalit. V Čechách si snoubenci musí zajistit ověření kopií rodného listu a vysvědčení o právní způsobilosti a jejich překlad do řečtiny. Dále je potřeba zajistit termín a místo obřadu, oddávajícího, svědky a popřípadě i zveřejnění svatebního oznámení v místě konání v řeckém jazyce. Při plánování svatby v Řecku je třeba mít na paměti, že řecké úřady často požadují, aby snoubenci byli na místě konání svatby již týden předem.

Svatba v Řecku

V Řecku je pak nutné uhradit administrativní poplatek na místní radnici, který je obvykle 50 € až 120 €. Svatbu mimo radnici je taky možné zajistit, ale je potřeba počítat s dalším příplatkem, který se platí na místě. Dále je nutné zajistit oddací list včetně jeho ověření pro české úřady a samozřejmě česky mluvícího delegáta v den svatby.

Pro vyřízení všech formalit je proto dobré začít s plánováním svatby v zahraničí nejméně 6 měsíců dopředu.

Nejste na to sami

Točí se vám ze všech těch formalit hlava? Nezoufejte a obraťte se na odborníky, kteří vám s plánováním rádi pomohou. Kromě všech potřebných formalit zajistí i dopravu a ubytování. S Viamare vsadíte na jistotu, že váš svatební den bude přesně podle vašich představ.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz