Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

4 důvody proč jsou líbánky na Zakynthosu nejromantičtější

2012-09-20.Líbí se mi (0).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební cesta/4 důvody proč jsou líbánky na Zakynthosu nejromantičtější

Jeskyně, želvy, sirné lázně, azurové moře a čisté bílé pláže. To vše vám může nabídnout řecký Zakynthos.

Řecký Zakynthos má přesně to, co může novopečený pár od líbánek očekávat. Nádherné pláže, křišťálové moře, stabilní počasí, fantastickou faunu a floru, skvělou řeckou kuchyni, soukromí, ale i luxusní rezorty. Seznamte se s důvody, proč právě na Zakynthosu strávíte nejromantičtější líbánky.

1.       Krásné pláže a moře
Zakynthos symbolizuje čisté a zřejmě nejmodřejší moře ve Středozemí. Jeho hloubka na jihu ostrova totiž dosahuje impozantních 5000 metrů. Perfektní moře doplňují nádherné pláže. Mezi nejobdivovanější patří Laganas, Gerakas a Navagio, která proslula přírodní kulisou, vrakem ztroskotané pašerácké lodi. Navagio sice není přístupná ze souše, ale výletní lodí se sem snadno dostanete.

2.       Chráněné karety
Jakmile je řeč o dovolené na Zakynthosu, většině lidí se vybaví karety obrovské. S nimi budete pravděpodobně sdílet pláž, hojně kladou svá vajíčka například na pláži Laganas. Možná se stanete i svědky líhnutí malých želviček, ale večer tyto nádherné živočichy rušit nesmíte. Vidět želvy, jak do půl metru hlubokých děr na pláži kladou desítky vajíček, je ale zážitek k nezaplacení.

Líbánky na Zakynthosu

3.       Modré jeskyně
Romantické sledování želv na skvostných plážích doplňují neméně skromně návštěvy modrých jeskyní. Najdete je nedaleko nejsevernějšího mysu Skinari. Jde o navzájem propojené jeskyně, kde je voda zářivě modrá. Hra stínů, barev a světel uvnitř jeskyně vás zkrátka musí uchvátit. Na místo se vypravíte lodí, z níž se můžete také potápět za pomoci instruktora.

4.       Léčivé sirné lázně
Na cestě za romantickými líbánkami nechybí ani léčivé lázně. V oblasti Xygia vyvěrá z hlubinných jeskyní síra, která propůjčuje moři mléčnou barvu. Načerpejte síly na jedné ze dvou místních sirných pláží. Koupání tu má terapeutické a léčivé účinky na pokožku.

Až se budete chystat na líbánky, vybírejte si cestovní kancelář podle toho, zda nabízí výhody pro novomanžele. CK Blue Style například poskytuje slevu až 2000 Kč ze zájezdu všem novomanželům ještě půl roku po svatbě.

  • Líbánky na Zakynthosu

    Líbánky na Zakynthosu

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz