Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatební dort – sladká součást vašeho velkého dne

Svatební dort je důležitou součástí vašeho svatebního dne.

2015-05-29.Líbí se mi (0).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební dorty/Svatební dort – sladká součást vašeho velkého dne

Svatební dort je důležitou součástí vašeho svatebního dne.

Blíží se váš velký den D nesmírnou rychlostí, a vy jste stále ještě nevyřešili otázku, která se týká svatebního dortu? Svatební dorty tvoří naprosto nepostradatelnou a nedílnou součást každé svatby, proto není dobré ho podcenit. Svěřte jeho pečení a přípravu do rukou zkušených odborníků.

Svatební dorty musí nejenom skvěle vypadat a být skutečně lákavé, ale musí být také chutné. Mnoho cukrářů se zaměřuje pouze na vzhled, avšak samotnou chuť marcipánu, fondánu, korpusu a náplní většinou podcení. Svěřte se tedy do rukou odborníků, a jistě budete spokojeni.

Jaké máte možnosti při výběru svatebního dortu?

Nemáte vůbec představu, jak by měl váš svatební dort vypadat? Ze všech shlédnutých dortů už se vám točí hlava a pořád si nemůžete vybrat? Poradíme vám jak na to.

Nejdříve si určete, pro kolik lidí by dort měl vůbec být a kolika patrový budete chtít. Zda klasický kulatý, hranatý nebo jiné atypické tvary.

Svatební dort může ladit s barvou svatební výzdoby

Dnes už nemusí být dorty jen bílé, hezké je, když jsou drobné prvky nebo stuhy dortu laděny do barev celkové výzdoby a jiných svatebních dekorací. Jsou-li součástí svatební výzdoby květiny, a pokud milujete živé květiny, určitě je neváhejte použít jako ozdobu svatebního dortu, vypadají opravdu krásně. Často se také používají květiny, které tvoří vaši svatební kytici. Další alternativou jsou samozřejmě květiny modelované z jedlých hmot, které jsou mnohdy nerozeznatelné od živých. Další možnosti dekorací jsou různé vzory, krajky, drobné kytičky, perličky, brože, figurky novomanželů, již zmiňované stuhy, nebo kamínkové pásky.

“Jednoznačně bílá perleť, dodá dortu eleganci a vypadá luxusně.”

cakedesignerka Andrea Havlíčková

Důležitá je také chuť dortu

Nejlépe je zvolit klasiku vanilka a čokoláda, ta chutná každému. Pokud se ale nechcete ohlížet na ostatní a raději byste zaexperimentovali, neváhejte, chutí na výběr je opravdu hodně. Dali byste si například kokosový korpus, pistáciový krém a maliny nebo vanilkový korpus, šlehačku z bílé čokolády a lesní směs nebo raději americký oblíbený red velvet s tvarohovo-sýrovou náplní?

Wink Cake

To vše můžete ochutnat ve výrobně dortů WinkCake na Praze 9. Jak ale říká majitelka výrobny Kristýna Havlíčková: „Fantazii a chutím se meze nekladou, každý má jiné chutě a každému může chutnat něco zcela jiného, a proto vám můžeme připravit náplně přesně na míru. Apokud si nevíte rady, jakou kombinaci zvolit, není nic jednoduššího než si domluvit ochutnávku a vámi zvolenou variantu vám rádi připravíme. Co ale doporučujeme je, použít stejné náplně do všech pater dortu, aby se přítomní hosté nemuseli hádat, že každý má něco jiného, ano i to se stává“.

“Důležité je použití kvalitních surovin, čerstvého ovoce, protože jen z těch nejlepších surovin může vzniknout opravdu vynikající dort.”

Svatební dort

Kdy je správný čas na jeho objednání

Nezapomeňte si však objednat svůj vysněný dort včas, alespoň dva týdny dopředu, ať je dostatek času na jeho precizní vyhotovení. Vytvořit takové veledílo, které vás okouzlí nejenom svým vzhledem, ale i dech beroucí chutí, není práce na pár hodin. Rozmyslete si však také, kdy si budete chtít dort vyzvednout, je dobré si ho vyzvedávat den předem a dopravit ho na místo konání hostiny, ať se v den svatby můžete soustředit pouze na vás samotné.

Při plánování své hostiny tedy rozhodně nepodceňte něco tak důležitého, čím je svatební dort. Svěřte tento náročný úkol odborníkům, kteří vám upečou dort podle vašich představ. Udělejte si čas na jeho výběr a uvidíte, že budete spokojeni nejenom vy, tedy nadcházející novomanželé, ale naprosto všichni svatebčané a přítomní hosté. Věřte, že svatební dort se stane středem pozornosti zcela každého.

  • Svatební dort mašle

    Svatební dort mašle

  • Svatební dort maliny

    Svatební dort maliny

  • Svatební dort zelenkavá

    Svatební dort zelenkavá

  • Svatební dort motýlci

    Svatební dort motýlci

  • Detail dortu

    Detail dortu

  • Svatební dort

    Svatební dort

  1. Svatební dort mašle
  2. Svatební dort maliny
  3. Svatební dort zelenkavá
  4. Svatební dort motýlci
  5. Detail dortu
  6. Svatební dort
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz