Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Kde vybrat ty nejlepší snubní prstýnky?

Plánujete svatbu a dostali jste se k položce, kde musíte zakoupit snubní prsteny?

2016-03-15.Líbí se mi (3).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Snubní prsteny/Kde vybrat ty nejlepší snubní prstýnky?

Plánujete svatbu a dostali jste se k položce, kde musíte zakoupit snubní prsteny? Nevíte, kde takové prsteny sehnat?

Podívejme se na několik možností, kde můžete nakoupit snubní prsteny.

Kde vybrat nejlepší snubní prsteny, společné rozhodnutí

1. E-shop se snubními prsteny

Přestože Elody začínalo jako e-shop a stále prodáváme online, nevyhovuje to všem zákazníkům. V dnešní době se snažíme, aby lidé přišli do našeho showroomu osobně. Koupě snubních prstenů je přece jen věc, kterou vybíráte jednou v životě. Chcete je mít napořád a proto nechcete nakupovat na slepo, aniž byste věděli, jak vám to bude sedět, jak vám to sluší a spousta dalších věcí. Navíc, poradenství, které byste měli dostat, na e-shopu nedostanete. Takže to je podle mě hlavní důvod, proč je e-shop špatnou volbou.

2. Velká zlatnictví v obchodních centrech

Na e-shopu je hlavní výhodou to, že ušetříte peníze a nemusíte nikam chodit. U velkých zlatnictví je většinou výhoda ta, že to máte nejblíže a nemusíte se tam složitě dopravovat. Ale určitě tam nedostanete odpovídající poradenství. Většinou tam sedí jen jedna prodavačka, která prošla jednodenním školením a o těch prstýncích ví tolik, jako kdybyste si přečetli první článek, který na vás vyskočí na internetu. Hlavně tam ale zaplatíte mnohem víc než kdekoli jinde. Většinou je to třetinu ceny navíc. Nechceme všechny házet do jednoho pytle, ale tohle platí pro 9 z 10 prodejen.

Kde vybrat nejlepší snubní prsteny, nad kávou

3. Malí zlatníci

Tuto variantu můžeme jen doporučit, je dobré mít na konkrétního zlatníka dobré reference, které je někdy obtížné sehnat, protože zlatníků není tolik. Zlatník vám může vyrýt na prstýnek rytinu, jakou chcete, většinou to dělají ručně, ale hlavně může prstýnky upravit na míru. Další velkou výhodou je poradenství, zlatník prstýnky vyrábí, takže toho ví nejvíc ze všech a tím pádem vám i dobře poradí.

“Zlatník soukromník prstýnky sám vyrábí, takže toho ví nejvíc ze všech a tím pádem vám i dobře poradí“

4. Specializované obchody na snubní prsteny

Pro mě je toto jedna z nejlepších možností, protože se zde specializují na zásnubní a snubní prsteny. To znamená, že vám mohou poskytnout odborné rady a pomoci s výběrem. Samozřejmě existují horší i lepší prodejny, levnější i dražší, jako všude, ale tato kategorie prodejen se mi zdá být jednou z nejlepších. My v Elody patříme do této kategorie a zaměřujeme se především na poradenství, abyste při výběru prstýnku měli všechny důležité parametry pečlivě zvážené.

Kde vybrat nejlepší snubní prsteny, budoucí nevěsta

Existuje kolem nás celá řada specializovaných obchodů, tak jak vybrat ten správný, kam jít?

Určitě je to především o nabídce, což zahrnuje ceny a styly modelů. U nejznámějších prodejců v Česku jsou si nabídky podobné. Důležité jsou však také služby, jako je poskytování záruky, úprava prstýnku, pokud nesedí, a další. Jednou z nejdůležitějších věcí jsou recenze dané prodejny, protože zjistíte, jak jsou lidé z dlouhodobého hlediska s prstýnkem spokojeni. Také se dozvíte, jak prodejna řeší případné problémy a jak probíhá reklamace.

“Doporučujeme přijít do zlatnictví tři až šest měsíců před svatbou, ale záleží na vás, jak to cítíte.”

Když si tedy vybereme Elody, tak jak dlouho dopředu bychom měli přijít?

To je hodně individuální, někdo chodí rok dopředu, někdo čtyři týdny. Výroba snubních prstenů se u nás dá stihnout i za ty čtyři týdny, ale standardní doba je kolem měsíce, měsíce a půl. Já bych doporučila přijít tři až šest měsíců před svatbou, ale záleží na vás, jak to cítíte. Jestli chcete mít prstýnky vyřešené rok dopředu, tak proč ne. Doufám, že se vám daří nejen plánování svatby, ale i výběr snubních prstýnků.

Za Elody, Markéta Verner

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz