Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Pohádkově romantická svatba jižně od Prahy v zámeckém Hotelu Panství

Svatební obřad na mole u jezírka, pod širým nebem či pod stoletým dubem

2018-04-06.Líbí se mi (1).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Svatební místa/Pohádkově romantická svatba jižně od Prahy v zámeckém Hotelu Panství

Přejete si mít svatbu kousek od Prahy, v romantickém a nikým nerušeném prostředí? Pak jste našli to pravé místo.

Pohádkově romantická svatba v zámeckém Hotelu Panství

Zámecký Hotel Panství se nachází v Dlouhé Lhotě necelou hodinu jízdy od Prahy, kousek od Mníšku pod Brdy. Hotel je obklopen dokonale upraveným anglickým parkem, který je ideálním místem pro uspořádání svatebního obřadu pod širým nebem v okruhu vašich nejbližších.

Poznejte historii tohoto jedinečného místa

První zmínka o Dlouhé Lhotě se objevuje v písemných pramenech již roku 1336, tehdy se ale nazývala podle svých tehdejších držitelů, Bavorů ze Strakonic, Bavorova Lhota. Bavorova Lhota patřila ke statku Pičín, jenž Bavorové drží od roku 1289.

Dalšími známými majiteli Pičína a tím pádem i Dlouhé Lhoty byli zemané – 1373 Slavimír z Pičína, 1393 Albert z Pičína, 1410 Beneš z Hořovic a Rabštejna a konečně Petr Kořenský z Terešova, který celé panství prodává před svou smrtí / 1493 / Oldřichu Bechyňovi z Lažan.

Samostatným statkem se Lhota stává až roku 1515, kdy ji po Oldřichově smrti dostává jeho syn Mikuláš. Někdy v této době zde pravděpodobně vniká tvrz, která je však vysloveně zmiňována až roku 1630, kdy Mikuláš Bechyně z Lažan prodává ves i s tvrzí manželce svého příbuzného Juditě Bechyňové, rozené na Bohosticích. Po její smrti roku 1656 dědí Dlouhou Lhotu její dcery Anežka, Magdaléna Markéta a Eva Kateřina. Ty ale ves ještě téhož roku prodávají Salomeně Veronice z Račína, manželce jejich bratra Kašpara Maxmiliána, který byl v letech 1668-1671 místosudím a místokomorníkem v království Českém.

Během 17. století byla tvrz přestavěna na barokní zámek. V 18. století byla na svahu za zámkem zřízena anglická zahrada. Bechyňové zámek se statkem drží skoro až do konce 18. století, kdy jej byli nuceni pro dluhy prodat benediktýnům u sv. Mikuláše na Starém Městě pražském. Od nich statek roku 1773 přechází na Růženu Stenzovou, rozenou Pechovou.

Roku 1838 kupuje zboží kníže Rudolf Colloredo-Mansfeld, který ves připojil ke svému dobříšskému panství. Na zdejším zámku se nezdržoval a statek nadále pronajímal. Poslední majitelkou zdejšího zámku byla paní Marie Eiflerová, která ho koupila i s okolními polnostmi před druhou světovou válkou. Po válce zámek slouží místnímu JZD jako kanceláře a byty.

Historie je zajímavá, ale současnost vás nadchne

Areál zámeckého Hotelu Panství je vysněné místo pro každého, kdo hledá opravdový relax a odpočinek. V rozlehlém zámeckém parku s kapličkou načerpáte ryzí energii, osvěžíte se v přírodním jezírku nebo využijete moderní tenisový kurt se zahraničními standardy. Pro hosty je také k dispozici moderní wellness s vyhřívaným bazénem, whirpoolem, tureckou parní lázní, finskou a bylinkovou saunou. Na výběr máte z několika druhů masáží.

V přízemí zámku můžete navštívit expozici skla nabízející unikátní kombinaci současné tvorby. Vlastní prostor zde má i zámecká kuchyně inspirována původní českou kuchyní našich babiček. Součástí restaurace je i venkovní posezení s grilem a udírnou, skvělé pro letní posezení či oslavy.

Romantických míst pro svatební obřad zde najdete více

V zámeckém Hotelu Panství Dlouhá Lhota naleznete hned několik romantických míst pro uspořádání svatebního obřadu. Doporučujeme svatbu v zámeckém parku pod majestátným staletým dubem, mezi statnými menhiry nebo na břehu krásného přírodního jezírka. Přijeďte a své místo pro svatební obřad si vyberte sami. Tímto jedinečným prostředím budete nadšeni.

Zobrazit všechna místa pro svatební obřad

Svatební apartmá s nádherným výhledem do zahrady

Zámecký Hotel Panství Dlouhá Lhota - svatební apartmá de Luxe

Na Panství v Dlouhé Lhotě u Příbrami se budete cítit vítaní a hýčkaní. Rádi se vám postarají o vše, co si budete přát; o květinovou výzdobu, o svatebního fotografa, o sestavení svatebního menu a mnoho dalšího. Ubytování pro hosty bude připraveno ve stylových zámeckých komnatách a novomanželé se mohou těšit na romantické zámecké apartmá s úžasným výhledem do anglické zahrady.

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz