Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Svatba v Santiniho zahradě

Prožijte svatební den v samém srdci Prahy, kousek pod Pražským hradem, v tichém a kouzelném prostředí Santiniho zahrady.

2018-04-07.Líbí se mi (3).Komentářů: 0

Prožijte svatební den v samém srdci Prahy, kousek pod Pražským hradem, v tichém a kouzelném prostředí Santiniho zahrady.

Santiniho zahrada je tiché a romantické místo, opředené historií na místě bývalého kostela sv. Jana Křtitele, ve kterém byl r. 1723 architekt J. B. SantiniAichel pochován. Tuto malebnou zahradu naleznete na Jánském vršku ve Šporkově ulici.

Historie Jánského vršku

Jánský vršek je nevelký malebný kout Prahy, který se rozprostírá na jihozápadním svahu pod Pražským hradem. Nejlépe přístupný je z Nerudovy ulice, kde sestoupíte po schodech do míst, kudy neproudí davy turistů a kde se ocitnete v tichém, kouzelném světě. Ulice Šporkova a Jánský vršek byly centrem osady zvané Obora, jejíž název byl odvozen asi od lesů, které tehdy pokrývaly strahovské a petřínské stráně.

Santini Garden zahrada

Svatební obřad v samém srdci Prahy

Jánský vršek a tedy i Santiniho zahrada je ideálním místem pro romantickou svatbu v centru Prahy. Budete obklopeni ukázkami jeho díla a historií tohoto nádherného místa. Pro vaše svatební fotografie můžete využít jak Santiniho zahradu tak i přilehlé okolí.

Svatební hostina na místě bývalého kostela

Po romantickém svatebním obřadu pro vás v restauraci Santini garden připraví svatební hostinu či raut s profesionálním a osobním přístupem ke každému. Restaurace se nachází na místě bývalého kostela Sv. Matěje zaniklého v 18. století.

Profesionální tým restaurace pro vás připraví hostinu dle vašich představ, kterou lze uspořádat v útulné zahradě nebo v historických prostorách restaurace. Vše zařídí za vás a vy si tak budete moci užívat svůj den D i speciality místní kuchyně.

Foto: Martin Říha

Santiniho zahrada

V Santiniho zahradě můžete prožít i oslavit nejen svůj svatební den. V budoucnu bude v prostorách zahrady vybudováno muzeum/galerie představující dílo geniálního architekta Jana Blažeje Santiniho Aichela.

Foto: Martin Říha

Restaurace Santini garden

Restaurace disponuje překrásnou zahradou, která je opravdovým klenotem Malé Strany, zároveň má vlastní parking. Potěšte svou chuť moderní českou a mezinárodní kuchyní. Samozřejmostí je vlastní catering.

Prostor je ideálním místem pro svatby menšího až středního typu. Kapacita restaurace činí 40 osob, venkovního sezení je pro 45 osob. Rádi vám zajistí instalaci party stanu až pro 70 osob.

Restaurace sousedí s unikátním historickým hotelem U Zeleného hroznu****, kde můžete strávit svatební noc např. v pokoji Emy Destinové či původním dochovaném dřevěném srubu v pokoji Santini. Díky ideální poloze této restaurace, v polovině Královské cesty mezi Pražským hradem a Staroměstským náměstím, budete mít všechny architektonické skvosty Prahy jako na dlani.

Santiniho zahrada a Restaurant Délice
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz