Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Víte, proč snubní prsten patří na prsteníček?

Kde tato tradice vznikla a jaký to má důvod?

2021-01-14.Líbí se mi (3).Komentářů: 0
Úvod/Svatební blog, aneb články ze světa svateb/Snubní prsteny/Víte, proč snubní prsten patří na prsteníček?

Víte, proč patří snubní prsten na prsteníček? Kde tato tradice vznikla a jaký to má důvod? Přečtěte si náš článek.

Snubní prsten na levé i pravé ruce

O tom, proč snubní prsteny patří na prsteníčky, se neustále vedou diskuze. Již staří Římané tuto volby vysvětlovali tím, že do prsteníčku levé ruky vede žíla přímo ze srdce. Tento důvod ale nevysvětluje, proč některé národy volí raději prsteníček ruky pravé. Čínská kultura má jiné vysvětlení. Každý prst na ruce je spojen s určitou součástí našeho života, kouzlo snubních prstenů a jejich umisťování tkví dle čínské kultury v tom, jaký vztah reprezentuje právě náš životní partner.

Symbolika prstů

Každý prst má dle čínské kultury svůj význam. Palce jsou reprezentanty rodičů, ukazováčky sourozenců, prostředníčky nás samotných, prsteníčky životního partnera a malíčky našich dětí. Ale jak zjistíme, že snubní prsten opravdu patří na prsteníček? Je to prosté, stačí jednoduché semknutí rukou, které si může vyzkoušet sami.

Doporučujeme:

Jděte tam, kde snubním prstenům opravdu rozumí: Zlatnictví Rýdl v Praze, Brně a Bratislavě
Logo Rýdl - snubní a zásnubní prsteny
Chci prsteny s celoživotním servisem zdarma

Ověřte si symboliku sami

Rozevřeme dlaně a spojíme jednotlivé prsty k sobě – malíček s malíčkem, prsteníček s prsteníčkem a tak dále. Ruce máme otevřené dlaněmi k sobě a prsteníčky obou rukou dáme dovnitř, tak aby se spojily až po druhý kloub. Při této poloze dlaní budete schopni manipulovat s palci a oddělit je od sebe – to znázorňuje skutečnost, že děti od svých rodičů jednou odejdou.

Ukazováčky můžete také oddálit od sebe, tedy ani se svými sourozenci nemáme zůstat až do konce života. Prostředníčky drží uvnitř dlaní celou stabilitu, s nimi nijak nemanipulujeme. Malíčky, které představují děti lze bez problémů také od sebe oddálit, ovšem prsteníčky zůstávají stále spojené.

To vše nám ukazuje, že muž a žena, kteří jsou manželé, by neměli být nikdy od sebe odděleni, manželství a navlečení snubních prstenů je tedy spojuje až do konce jejich života.

Zobrazit přehled snubních prstenů zlatnictví RýdlZobrazit další fotografie snubních prstenů
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz