Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Rychlá svatba do 3 měsíců

Poradíme, jak narychlo naplánovat svatbu, aby bylo vše do puntíku dokonalé.

2019-03-04.Líbí se mi (5).Komentářů: 0

Poradíme, jak narychlo naplánovat vlastní svatbu, aby bylo vše do puntíku dokonalé.


Co je potřeba zařídit jako první? A na co určitě nesmíte zapomenout?


Svatba narychlo do 3 měsíců lze v pohodě stihnout

Někdy se stává, že je nutné naplánovat svatbu na poslední chvíli. Jak ale postupovat co nejefektivněji? Lze stihnout za 3 měsíce stejně kvalitně to, co se některé páry připravují i více než rok?

Nejdůležitější je držet se konkrétního plánu a jít na to systematicky! Velikým usnadněním je i svatební agentura nebo koordinátorka, která vám oběhá vše důležité, na co už vám nezbyde čas.

Ženich fotí svojí nevěstu se slunečníkem na břehu jezera

Svatba na poslední chvíli

Tři měsíce jsou relativně dlouhá doba a s plánem to zvládnete hravě. Nejlepší je vybírat podniky pro svatbu, ve kterých vám všechno zařídí. Tím si usnadníte spoustu starostí. Jedná se o podniky, ve kterých je možná „svatba od A do Z“.

Svatební fotokoláž různých fotografií od A do Z

Svatební kalendář pro svatbu narychlo

>>> 3 měsíce do svatby

• Seznamte rodiče, a pokud víte, že si svatbu nemůžete sami dovolit, požádejte je o finanční výpomoc. Společná večeře je pro to ideální.

• Měla byste si ujasnit typ svatby, zda půjde o občanský či církevní sňatek a do jakého stylu a barev se bude svatba ladit.

• Termín a místo svatebního obřadu je třeba zamluvit co nejdříve. Obraťte se na místní matriční úřad, vyplňte potřebné dokumenty a zaplaťte správní poplatky. Více se dozvíte v kategorii Svatební obřad.

• Sestavte si svatební rozpočet, aby už od začátku bylo jasné, kolik vás bude svatba stát, kde musíte víc šetřit a kde si připlatit. Zároveň si udělejte seznam svatebních hostů, od kterého se většina položek bude odvíjet. Rozpočet svatby vám pomůžeme sestavit.

• Vyberte si své svědky, aby měli čas si připravit proslov. Svědkyně se zpravidla podílí na plánování a organizaci svatebního dne.

• Vyberte prostory pro svatební hostinu a sestavte svatební MENU, domluvte přesné uspořádání svatební tabule, počet hostů a styl dekorací.


>>> 2 měsíce do svatby

• Nevěstiny svatební šaty a doplňky – nejlepší je zajít do svatebního salonu, kde obléknou vás, maminku a svědkyni.

• Vyberte si hudební doprovod a vytvořte si seznam oblíbených skladeb. Vyberte si svatební pochod a jednotlivé skladby, které budou hrát v jednotlivých částech svatebního dne.

• Květinová výzdoba, svatební kytice, květiny pro maminky a svědkyni, korsáž pro ženicha a svědka. Nezapomeňte na růžové kvítky pro družičky a myrtu pro všechny svatební hosty.

• Svatební oznámení je nejlepší vybrat z katalogu a rovnou objednat, aby se stihla vytisknout a rozeslat dostatečně dlouho před svatbou. V tiskárně vám připraví i pozvánky ke stolu, jmenovky či svatební menu.

• Ubytování přespolních svatebních hostů a vaše svatební noc by měla být poblíž svatby, abyste se nemuseli dlouho přesouvat.

• Svatební dort – nechte si připravit ochutnávku a dort si objednejte rovnou i s dovozem.

• Snubní prsteny vybírejte spolu s ženichem, existuje spousta obchodů a katalogů online. Nicméně vždy si prsteny prohlédněte i naživo než si je objednáte.


>>> Poslední měsíc do svatby

• Vzpomínky ze svatebního dne si uchovejte v té nejvyšší kvalitě, a proto pečlivě vybírejte fotografa a kameramana.

• Velkou výhodou svatby narychlo je, že líbánky můžete vybírat levněji z last minute zájezdů.

• Harmonogram svatebního dne a program pro svatební hosty by měl být jasně daný, aby se hosté nenudili a celý den šlo vše podle plánu. Nezapomeňte na proslov – inspirovat se můžete v článku Svatební přípitek.

• Oblek pro ženicha zakoupíte ve značkových buticích nebo jej můžete zapůjčit přímo ve svatebním salonu.

• Seznam svatebních darů – oznamte hostům, co chcete dostat anebo si rovnou sestavte seznam darů.

• Domluvte si kadeřnici a vizážistku pro vytvoření svatebního účesu a líčení.

• Je třeba si říct, kdo z hostů pojede ve svatebním konvoji, v jakém autě bude nevěsta a v jakém ženich.

• Dolaďte svatební dekorace – inspirujte se v článku Jaké 3 svatební dekorace rozhodně nepodcenit?

• Zajděte do kosmetického salonu – nechte si vyčistit pleť, opalte se, nabarvěte si vlasy a rovnou si vyzkoušejte svatební účes a líčení.

• A hlavně nezapomeňte na rozlučku se svobodou!

Foto v článku: Archiv Svět svateb

Nevěsta a ženich - svatební focení v zeleni

Svatba od A do Z

Existuje spousta podniků, ve kterých se na rychlé svatby specializují. Pomohou Vám zařídit i podstatné detaily. Jedná se o podniky, kde vám uspořádají svatební obřad, hostinu a svatební párty. Některé vám navíc zařídí ubytování, květiny, fotografa nebo dort.

Barokní statek Benice

Svatba v romantickém stylu, v sedlech ušlechtilých koní nebo v kočáře taženém dvojspřežím či dokonce čtyřspřežím starokladrubských císařských koní. Na statku Benice je možné uspořádat svatbu od A do Z, od obřadu přes svatební hostinu až po odpolední a večerní zábavu.

Statek Benice

Svatební obřad je možný civilní nebo církevní. Hostina může probíhat v prostorách nádvoří či ve starobylém špejcharu nebo barokní světnici. K večerním rautům patří nepochybně i grilování na nádvoří hřebčína.

Prohlédnout možnosti svatby na statku Benice

Doprovodným programem mohou být projížďky krásnou přírodou v sedle i kočáře, zábavné soutěže, poníci a oslíci pro děti. Na statku Benice prožijete nezapomenutelný den a získáte krásné vzpomínky.

Foto: Statek Benice

© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz