Svatba je radost aneb plánování svatby pro začátečníky i pokročilé

Jak na to, aby vás svatba nezruinovala

Několik tipů, jak svatební náklady bezbolestně osekat.

2012-09-17.Líbí se mi (0).Komentářů: 0

Chytré tipy, na čem si můžete dovolit šetřit a naopak, na čem šetřit nemáte.

Svatba je výjimečná životní událost, a tak samozřejmě všichni chceme, aby vše působilo slavnostně a reprezentativně. To ale nikdy není levná záležitost a snadno se pak stane, že ve snaze ušetřit volíme nevhodné kompromisy, kterých následně litujeme. Aby vaše svatba proběhla přesně tak, jak si představujete a přitom vás nepřivedla na mizinu, připravili jsme pro vás několik tipů jak svatební náklady bezbolestně osekat.

4 tipy jak na svatbě ušetřit

1. Vyberte šikovné datum a místo

Nejen dovolená vás mimo sezónu vyjde podstatně levněji. Totéž platí i v případě svateb, u kterých přes léto zaplatíte za většinu souvisejících služeb nepoměrně více než v méně atraktivních obdobích roku. Nemusíte se ale hned brodit sněhem, například v dubnu či říjnu bývá docela hezké počasí a svatební sezóně se přitom vyhnete. Rozhodně se také vyplatí zjistit si oficiální oddávací dny, abyste se vyvarovali zbytečných poplatků za speciální termíny.

Podobná situace jako s datem svatby nastává i s místem jejího konání. V dnešní době je možné uspořádat obřad téměř kdekoliv, ale čím módnější nebo exotičtější prostředí si vyberete, tím hlouběji do kapsy budete muset sáhnout. Například na zámcích obvykle požadují hodinový pronájem a rozhodně nejde o symbolické částky. Přitom příjemnou atmosféru a nezapomenutelné zážitky dokáže zprostředkovat i klasická radnice či svatba doma na zahradě.

Nevěsta

2. Zajděte do půjčoven

Oblečení představuje další významnou položku svatebního rozpočtu. Zejména šaty pro nevěstu, mají-li být opravdu nepřehlédnutelné, originálního střihu a z prvotřídního materiálu, vyjdou běžně na desetitisíce korun. Může být sice lákavé, mít takový kousek doma v šatníku na památku, ale pokud se snažíte výdaje za svatbu co nejvíce zmírnit, uděláte určitě lépe, sáhnete-li po šatech z půjčovny. V případě potřeby tam navíc můžete rovnou pořídit i svatební oblek pro ženicha, který vám jistě pomohou vybrat tak, abyste perfektně ladili. Půjčit se dají samozřejmě také boty a veškeré další doplňky, vše pohodlně na jednom místě.

3. Nakupujte na slevových serverech

Nabídka slevových portálů je v dnešní době skutečně široká a dá se s nimi zajímavě ušetřit nejen na svatbě. Chce to ale sledovat zveřejňované akce delší dobu dopředu, abyste si mohli v klidu vybrat to, co opravdu potřebujete, a nepouštěli se do zbytečných kompromisů. S výraznou slevou můžete takto nejsnáze získat kadeřnické, kosmetické a další zkrášlovací služby, bez kterých se dozajista žádná nevěsta neobejde. Slevové servery se ale dají využít také k nákupu svatebních darů nebo zajištění luxusní a přitom cenově dostupné svatební cesty.

4. Zapojte příbuzenstvo a přátele

Rozhodně netvrdíme, že si máte všechno zajišťovat vlastními silami. Často se naopak vyplatí svěřit starost s organizací alespoň dílčích záležitostí, jako je například hostina, profesionálům. Pokud ale máte kolem sebe šikovné lidi, kteří se ochotně zapojí, byla by škoda je nevyužít. Takto se dá ušetřit třeba za fotografa, jestliže víte, že kamarád dělá skvělé fotky. Babičky zase mohou pomoct s pečením výslužky a dalších svatebních dobrot. Přátelé také určitě rádi zapůjčí svá auta a možná pomohou i s výzdobou.

  • Svatební šaty z půjčovny

    Svatební šaty z půjčovny

  • Svatební cesta

    Svatební cesta

  • Nevěsta

    Nevěsta

  1. Svatební šaty z půjčovny
  2. Svatební cesta
  3. Nevěsta
© Copyright 2008 - 2024 svetsvateb.cz a dodavatelé obsahu . Všechna práva vyhrazena . Provozovatelem svetsvateb.cz je spol. Amoroso s.r.o.
Jakékoli šíření obsahu portálu je bez předchozího písemného souhlasu provozovatele zakázáno.
Facebook Svět svateb.cz